Anahtar Kelimeler: Yollar tutuluyor

Yollar açık tutuluyor

Yollar açık tutuluyor

Kırıkkale’de beklenen kar yağışının yüzünü göstermesiyle birlikte, Kırıkkale Belediyesi kış engelini aşmak için düğmeye bastı.

 

TUZLAMA YAPILIYOR

Kırıkkale genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, şehri kısa sürede beyaza bürüdü. Yağışın başlamasıyla birlikte önceden hazırlanan kış eylem planını devreye sokan Kırıkkale Belediyesi, "kesintisiz ulaşım" hedefiyle çalışmalarına hız kazandırdı. Belediye bünyesindeki karla mücadele ekipleri, gece gündüz demeden koordineli bir çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında şu önlemler ön plana çıkıyor: Tuzlama Çalışmaları: Don riskine karşı tüm ana arterler ve eğimli yollarda tuzlama araçları sürekli ring halinde. Kar Küreme: Sokak ve caddelerde biriken karlar, küreme araçlarıyla temizlenerek trafik akışı açık tutuluyor. Yaya Güvenliği: Saha personeli, vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda ve durak alanlarında temizlik mesaisine devam ediyor.

 

YOLLAR AÇIK TUTULUYOR

Belediyeden yapılan açıklamada, kar yağışının bir mağduriyete değil, "beyaz bir berekete" dönüşmesi için tüm imkanların seferber edildiği vurgulandı. 7/24 esasına göre çalışan ekipler, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için stratejik noktalarda nöbet tutuyor. Yetkililer, sürücüleri kar lastiği ve zincir kullanımı konusunda uyarırken; belediyenin tüm birimlerinin teyakkuz halinin yağış süresince devam edeceği bildirildi. Kırıkkale halkına ise bu görsel şölenin tadını çıkarmak kaldı.



  • Perşembe -2.9 ° / -10.2 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Cuma -2.7 ° / -13 ° Güneşli
  • Cumartesi 0.3 ° / -10.8 ° Güneşli