Anahtar Kelimeler: Yerel basın birleşti

Yerel basın birleşti

Yerel basın birleşti

Kırıkkale’de yerel gazeteler artan maliyetleri karşılayamadıkları için birleşme ve tek gazete ile yayın yapma kararı aldılar.

 

BİRLEŞME KARARI ALINDI

Konuyla ilgili açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kırıkkale’de uzun yıllardır yayın yapan İL Gazetesi, Kalehaber, Manşet ve Yenigün gazeteleri olarak Kırıkkale Basın sektöründe bundan böyle daha güçlü ve etkili bir yayın yapabilmek için müşterek bir karar almıştır. 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren dört Mahalli Gazete olarak geçici bir süre ile İL gazetesi çatısı altında birleşip, devamında yeni bir isim ve yeni bir logo ile okuyucularımıza modern bir gazete sunacağız. 

 

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Bu arada Basın İlan Kurumuna kayıtlı 4 gazetenin Vasıflı İnternet Haber Sitesi olan ilgazetesi.com.tr, kalehaber.net, yenigungazetesi.com.tr ve mansetgazetesi.net yayınlarını kendi mekanlarında ve kendi bünyelerinde özgün bir şekilde devam ettirecektir. Kırıkkale'mize hayırlı olsun.” Bu arada gazeteler daha önce de birleşme kararı almıştı. Birkaç yıl önce sayısı 14 olan yerel gazeteler birleşerek sayıyı dörde düşürmüştü. Artan maliyetler nedeniyle yine böyle bir karar alındı. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı