Yahşihan daha çok gelişecek”

 Yahşihan daha çok gelişecek”

Yahşihan daha çok gelişecek”

Basın toplantısı düzenledi

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçedeki son gelişmeler hakkında yapacakları projeler ve genel seçim üzerine açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerle buluştu

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur basın mensupları ile Yenişehir'de bulunan Çadır Restaurant'ta sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, belediye birim müdürleri, AK Parti Yahşihan İlçe Başkanı Aydın Demirdirek, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ziraat Bankası açıklaması

Başkan Sungur son günlerde gündemde olan Yahşihan ilçesi merkezinde bulunan Ziraat Bankası konusunda önemli açıklamalar yaptı. Sungur Ziraat Bankasının geçtiğimiz yıllarda mevduat olmadığı için kapandığını, açıldıktan sonra da ilçe merkezinde hizmet etmeye başladığını belirtti. Bankanın tekrar kapanmasının gündeme getirildiğini söyleyen Sungur, İlçemizde en çok ziraatla ve tarımla uğraşan insanlar ilçe merkezinde ikamet ediyor. Banka ilçe merkezinden yoğunluğun çok olduğu üniversite öğrencisinin bulunduğu Yenişehir ilçesine taşınmak istiyor” dedi.

Banka şubesi kalacak

Sungur, Böyle bir şeyin mümkün olmayacağı, taşınma halinde ilçe merkezindeki vatandaşların sıkıntı duyacağını gerek banka müdürüne gerekse bölge müdürüne anlattık. Bu konu ile ilgili il başkanımız Mürsel Akçay gerekli açıklamayı yaptı. Başbakan Yardımcımız sayın Ali Babacan ile konuyu görüştük. Ziraat Bankası ilçe merkezinde kalacak. Yenişehir mahallemize bir şube açılacak. Maalesef küçük yerlerde insanların nasırlarına basılarak siyaset yapılıyor. Muhalefettin de böyle siyaset anlayışı var. Bizde bunu saygı ile karşılıyoruz. Arkadaşlarımızın bu duyarlı davranışlarını diğer konularda da göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yeni ilçe meydanı yapılacak

Belediye Başkanı Sungur modern şehirlerin öncelikle bir meydanı olduğunu ve bu meydan üzerinden gelişme yapıldığı belirtti ve Yahşihan ilçe merkezine yeni bir meydan ve cami yapımı için Mayıs ayında çalışma başlatacaklarını söyledi. Başkanı Sungur Öncelikli hedefimiz eski belediye binası arkasına bir cami yapmaktı. Projeler çalışmaları yapıldı. Bin iki yüz veya bin beş yüz kişilik bir cami olmasını istedik. Daha sonra ortak akıl ile Caminin önünde ilçemizin Pazar sıkıntısını ve meydan sıkıntısını bitirmek için projeye yenilikler ekledik. Camimizin alt katında dükkanların olduğu ön kısmının da bir gün kapalı Pazar olarak faaliyet gösterecek meydanın olmasını istedik. Projemizi için Mayıs ayında kazmayı vuracağız” dedi. 

Hastanenin gitmesi hayırlı oldu

Başkan Sungur ilçede muhalefet partisi tarafından sıkça eleştiri konusu olan hastanenin Kırıkkale Belediyesi sınırlarına taşınması ile ilgili de önemli açıklamalarda ulundu. Başkan Sungur hastanenin sadece Yahşihan ilçesine hizmet etmediğini, tüm Kırıkkale'ye hizmet ettiğini, seçim öncesinde de ön kısmında bulunan iş yerleri nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek Hastane bölgesine günlük on bin insan sirkülasyonu oluyor. O bölgede yaşanan su ve alt yapısı sıkıntısını en iyi ben ve arkadaşlarımı biliyor. Yoğunluğu bu bölgeye verdiğimiz zaman ilçede hizmetler aksıyor. Bunu yaşatmamak için arkadaşlarımızla çok çaba gösterdik. Belki hastanenin Kırıkkale Belediye sınırlarına girmesi hayırlı oldu. Bunu birde böyle düşünmek lazım. Muhalefet birde belediye hizmet binası konusunda eleştirilerde bulunuyor. Buradan açıklıkla söylüyorum. Ben belediye başkanı olduğumu sürece belediye hizmet binası yerinde kalacak” dedi.

Yahşihan nüfusu artıyor

Sungur, Ne zaman yeni bir binaya ihtiyaç duyulur. O zaman Yahşihanlı hemşehrilerime anlatır, yeni bina yaparız. Benim düşüncem ilçemin her mahallesine hizmetin eşit gitmesi” şeklinde konuştu. Başkan Sungur Tüm ilçelerde nüfus azalırken Yahşihan'da bir artış yaşanıyor. Üniversitenin büyük rolü var. Ancak on bin öğrenci olmasına rağmen sadece 750 seçmenimiz var. Öğrencileri ikametgah konusunda bir türlü ikna edemiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Yahşihan'da farklı şeyler oluyor. Herkes bunun farkında. Bizde son beş yılda yaptığımız işlere yeni bir şeyler katma telaşındayız. Bunun tatlı heyecanını yaşıyoruz. önümüzdeki dönemde de Yahşihan'ı farklı şeyler bekliyor” dedi.

Yine 3- 0 yapacağız

Başkan Sungur son olarak Yahşihan kavşağında ilçeye girişi bulunan yolun karayollarına ait olduğunu, bu bölge için karayolları Genel müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını, sıcak asfalt için söz aldıklarını, kısa bir sürede buranın tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Gazetecilerin de bu konuda kamuoyu oluşturarak kendilerine destek olmasını istedi. Sungur, yeni bir greyder ve yol açma makinesi aldıklarını belirtti. Başkan Sungur 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler içinde ilçe olarak hazır olduklarını, seçimden il genelinde en yüksek oyu alarak 3-0 yapacaklarına inandığını belirterek Yahşihan hep partimize destek verdi. Genel seçimlerde de aynı destek devam edecektir. İl Genelinde partimizin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyelle yine 3-0 yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu