Tarih: 06.03.2015 21:01

Sahte gübre denetimi

Facebook Twitter Linked-in

Bir de bu çıktı!

Kırıkkale`de çiftçilerinin içeriği uygun güvenli gübre alıp kullanabilmesi ve gübre bayilerim halka daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmesi için Piyasa Gözetimi ve Denetimi Kapsamında İl Merkezi ve İlçelerimizde faaliyet gösteren gübre bayilerimizin denetim ve kontrolleri yapıldı.

Denetim açıklaması

Kırıkkale'de faaliyet gösteren 19 Tarım Kredi Kooperatifi, 21 Gübre Bayi ve 1 Pankobirlik (Pancar Üreticileri Birliği) Denetimleri yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği esaslarına göre düzenli olarak İl Müdürlüğü gübre denetim teknik elemanları tarafından yapılıyor.

Haksız kazanç oluyor

Denetimlerde, kimyevi ve organik gübreleri üreten, ithal eden ve tüketenlerin haklarının korunması diğer bir ifadeyle, piyasada teknik düzenleme ve standartlara uygun olmayan ya da gübre vasfı taşımayan ürünleri pazarlamak suretiyle haksız kazanç elde etmek isteyenlere engel olunarak,  çiftçimizin mağdur duruma düşürülmesinin önlenmesine çalışılmakta. Tarımsal üretimimde verimi ve kaliteyi arttırmak için kullanılan en temel madde gübredir. Gübre, içerisinde bir veya birkaç bitki besin maddesini bir arada bulunduran bileşiklere denir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —