Anahtar Kelimeler: engel değil

O bir engel değil

O bir engel değil

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, ’10-16 Mayıs Engeliler Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Makas, “Engelli vatandaşlarımızın varlığı ve katkıları, toplumumuzun zenginliği ve gücüdür. Engelli olmak, bir engel değildir” dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

"10-16 Mayıs Engeliler Haftası’ nedeniyle Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, açıklamalarda bulundu. Makas, “Engelli vatandaşlarımız da tıpkı diğer insanlar gibi, hayata eşit şekilde katılma, eğitim alma, çalışma ve üretme hakkına sahiptir. Toplum olarak, engelli kardeşlerimizin bu haklarını kullanmalarını kolaylaştırmak, onların önündeki engelleri kaldırmak ve engelsiz bir yaşam sürmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmak hepimizin görevidir. Bu vesileyle, engelli kardeşlerimizin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak ve engellilere karşı önyargıların yıkılması için hepimize önemli görevler düşmektedir.” dedi.

 

ENGELLİLER İÇİN MESAJ

Makas, “Engelli kardeşlerimizin azim ve kararlılığıyla, her alanda önemli başarılara imza attıklarını biliyoruz. Onların bu başarıları, hepimize ilham kaynağı olmaktadır. Devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok çalışma yürütmekteyiz. Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeleri daha da ileri taşımak üzere engellilik alanındaki ulusal vizyonumuzu ve yol haritamızı ortaya koyan “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi” ile engelli vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini daha da genişlettik ve onların topluma daha fazla katılımını sağladık.

 

BİZDEN BİRER PARÇADIR

Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak için tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, Engelliler Haftası'nda tüm engelli kardeşlerimize en içten dileklerimi sunar, onlara ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam dilerim. Unutmayalım ki, engellilerimiz bizden farklı değil, bizden birer parçadır.”



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı