Anahtar Kelimeler: Köyler kurtulacak

Köyler kurtulacak

Köyler kurtulacak

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Özel idaresine sağlanacak yeni kaynaklarla Kırıkkale köylerinin 15 yıllık geleceği için önemli çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Özel idaresine sağlanacak yeni kaynaklarla Kırıkkale köylerinin 15 yıllık geleceği için önemli çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Vali Makas Amacımız belki 15 yılımızı kurtarabileceğimiz bir kaynak oluşturmak" dedi. Vali Mehmet Makas'a İl Emniyet Müdürü Mehmet Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, Delice Kaymakamı Mustafa Babacan eşlik etti. Kırıkkale İl Özel İdaresi'nde yaşanan değişimleri anlatan vali Mehmet Makas, Özel İdare’nin bütçesini artırmak ve köylere daha fazla hizmet edebilmek adına çeşitli görüşmeler ve çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

 

ÖZEL İDARE ÇALIŞMALARI

Kırıkkale İl Özel İdaresinin kaynak problemi olduğunu bunu aşmak için çalışma yaptıklarını belirten Vali Makas, "Bütün yürüyüşümüz insanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarıyla yaptığımız bir yürüyüştür. Dolayısıyla bu makamlar aslında milletimizden dua alınacak makamlardır. İnsanı odağına koymayan, insanı merkezine koymayan bir idarenin, devletin bekası noktasında geleceğinin olmasının imkan ve ihtimali yok. Yerel seçimler bitti. Yerel seçimlerle beraber görevi başına oturan her arkadaşımız inanıyorum ki sadece kendisine oy verenlerin değil tüm halkın belediye başkanlığına, tüm köylünün muhtarlığını, mahallenin muhtarlığını yapacak. 

 

DEVASA BİR ARAZİ OLACAK

İl genel meclis üyelerimiz de bu bağlamda olacak. Kırıkkale'mizin bir adım yukarıya taşınması, köylerimizin, ilçelerimizin bir adım yukarıya taşınması noktasında biz de bütün arkadaşlarımıza eşit mesafede yardımcı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özel idaremizin geliri, kendi başına dimdik ayakta durabilecek kadar yeterli değil. Orayı toparlamaya çalışıyoruz. Şuanda Özel İdare Kampüsü'yle ilgili bizim bir çalışmamız var şu anki özel idare kampüsü 94 dönüm. Fakat bu 94 dönümün aşağı yukarı 20 dönümü bizim. Biz bunu takaslarla, geneli hazine arazisi var. Biz bu alanı tamamen özel idareye tahsis etmek istiyoruz. Devasa bir arazi olacak. Maalesef İl Özel İdaremiz öz kaynaktan yoksun, kıt kaynaklarla 185 köyümüze hizmet etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

15 YILLIK KAYNAK OLACAK

Buradan bir kaynak oluşturacaklarını aktaran Vali Makas, "Amacımız bu araziden belki 15 yılımızı kurtarabileceğimiz bir kaynak oluşturmak. Kat karşılığı, veya satış yaparak burayı da şehre kazandırma gibi bir hedefimiz var. Ayrıca Özel İdare kmapüsümüzü daha modern bir tesis haline getireceğiz. Yenişehir'de bizim bir arazimiz var. Eski lojmanlar dediğimiz. Oranın satış bedeliyle hem özel idarenin cari giderlerini karşılayacağız hem de yeni bir kampüs oluşturacağız. Bu söylediklerimizi yapabilirsek 81 vilayetin özeneceği, kaynakları olan bir özel idare haline geleceğiz. Bundan şüphem yok" dedi. 

 

KALEFEST İÇİN AÇIKLAMA

Kırıkkale’de bir ilk olacak Kalefest hazırlıklarından da bahseden Vali Makas, “Yapmış olduğumuz hiçbir faaliyette kamu kaynağı kullanmayacağız. Tamamen sponsorlarla yürümeyi planlıyoruz. Yani gelecek kaynağa göre bir plan çıkaracağız. Festivalin farklı günlerinde yöresel usta topluluğumuzla, şehit aile yakınlarından oluşturan koromuzun sunumu olacak. Yine diyanet ile yapacağımız, cuma gününe tekabül eden şehitlerimizi okutacağımız mevlit olacak. Ayasofya ekibini getirmeyi planlıyoruz. Bunlar bedelsiz yapacağımız etkinlikler. Solo Türk gösteri uçuşumuz olacak. Küçük bir kitap fuarımız olacak. Gelenek ve göreneklerimizin yansıtıldığı güzel bir festival olacak. Başka güzel festival etkinliklerimiz olacak. Zamanı geldiğinde bunları açıklayacağız" şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı