Anahtar Kelimeler: İkinci toplantı yapıldı

İkinci toplantı yapıldı

İkinci toplantı yapıldı

Kırıkkale Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Belediyenin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 1. Oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Önal başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

HİBE ARAÇ YETKİSİ VERİLDİ

Toplantıda, meclis üyeleri tarafından gündem dışı teklifler sunulduktan sonra, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2023 yılı Mali Kesin Hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Ayrıca, Belediye Başkanı Ahmet Önal'a hibe araç alımı için yetki verildi. Meclis toplantısında ayrıca, Kırıkkale Belediyesinin İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne üye olması ve Adıyaman Belediyesi ile kardeş belediye olması yönünde oylama yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Önal, Adıyaman Belediye Başkanı ile olan ilişkileri ve ortak projeler üretme potansiyeline dikkat çekerek bu adımın Kırıkkale için faydalı olacağını ifade etti.

 

KARDEŞ BELEDİYE OLDU

14 Büyük Şehir Belediyesi ile de kardeş belediye olunması yönünde yetki alındı. Başkan Önal, bu adımın Kırıkkale'ye büyük fayda sağlayacağını ve Büyük Şehirlerin imkanlarını Kırıkkale için değerlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

ŞEFFAFLIK ANLAYIŞI

Başkan Önal, yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirlik adına Meclis Toplantılarının canlı yayında verilmesi gerektiğini vurgulayarak, belediyenin işleyişi ve mali durumu hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine uygun olarak, belediyenin gelirlerini, giderlerini ve borç-alacak durumunu açıklamaya önem verdiklerini belirtti. Bu doğrultuda, alacak listesinin detaylı şekilde kamuoyuna sunulduğunu ve belediyenin işleyişinin herkes tarafından takip edilebilir olduğunu vurguladı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı