Geri gönderme merkezi kurulacak!

Geri gönderme merkezi kurulacak!

Geri gönderme merkezi kurulacak!

Mülteciler için ne yapılacak?

Ülkelerinden kaçarak Türkiye´ye sığınan ve çeşitli nedenlerle Kırıkkale´ye gönderilen mültecilerin geri göndermelerine olanak sağlayacak olan geri gönderme merkezi kurma çalışmalarının başladığı öğrenildi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Delice´ye bağlı Büyükyağlı köyünde bulunan okul binasına bu merkezin kurulabileceğini söyledi.

OKUL BİNASI BOŞ DURUYOR

Kırıkkale´de yurt dışından gelen sığınmacılar için geri gönderme merkezi oluşturmak için uygun mekan ve yer araştırmalarına başlandı. Büyükyağlı köyündeki kullanılmayan ilkokulun sığınmacılar için geri gönderme merkezine dönüştürülmesi amaçlandığı öğrenildi. Delice ilçesi ziyaretinde Büyükyağlı köyüne giderek taşımalı eğitim nedeniyle kullanılmayan okul binasını inceleyen Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, günümüzde kullanılmayan binayla ilgili Kaymakam Nevzat Karkacı´dan bilgi aldı.

UYGUN YER ARAYIŞI

Yurt dışından gelen sığınmacılar için kurulacak geri gönderme merkezine yer araştırmaların sürdüğünü ve birkaç alternatifin olduğunu söyleyen Vali Haktankaçmaz, uygun mekan ve yer araştırdıklarını söyledi. Büyükyağlı köyünün de bu yerlerden birisi olabileceğini ifade eden Haktankaçmaz, yapacakları değerlendirme sonucunda karar vereceklerini vurguladı.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu