Anahtar Kelimeler: Bilirkişi kursları başladı

Bilirkişi kursları başladı

Bilirkişi kursları başladı

Bilirkişi kursları başladı

T.C Adalet Bakanları Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Bilirkişilik Dire Başkanlığı ve Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) tarafından bilir kişi kursları verilmeye başkandı.

İLK SEMİNER YAPILDI

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, ?Kırıkkale ve 67 ilde ? BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM´ verme yetkisine sahip üst birliğimiz TÜRMOB (Türkiye serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler odalar birliği) ?un organize ettiği ve ilk eğitimi Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2017/1. Dönem Bilirkişilik Temel Eğitimi 19-22 ekim 2017 tarihlerinde başarı ile tamamlandı Önceki günde yeni bir bilir kişi semineri düzenledik. ? dedi.

4 GÜN SÜRDÜ

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir "Geçtiğimiz gün Kırıkkale Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Akyol Arslan ve Doç. Dr. İsmail Can tarafından seminerler verildi. Seminerler 4 gün sürdü. Bu Kanunun amacı; bilirkişilerin nitelikleri, eğitimi, seçimi ve denetimine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile bilirkişilik için etkin ve verimli bir kurumsal yapı oluşturulmasıdır. Bu Kanun adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsar. Kanunlarda bilirkişilik hizmeti verebileceği öngörülen kurumlar ile yargı mercilerinin talebi üzerine bilimsel ve teknik görüş bildiren kamu kurum ve kuruluşları bu Kanunun kapsamı dışındadır.

BÖLGE KURULU

Aldemir, "Bilirkişi: Çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde oy ve görüşünü sözlü veya yazılı olarak vermesi için başvurulan gerçek veya özel hukuk tüzel kişisini, Bölge kurulu: Bilirkişilik bölge kurullarını, Daire Başkanlığı: Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bilirkişilik Daire Başkanlığını,Danışma Kurulu: Bilirkişilik Danışma Kurulunu,Temel eğitim: Kanunlarda yer alan esaslar ve Bakanlık tarafından belirlenen ilkeler kapsamında bilirkişilik faaliyeti öncesinde verilen zorunlu eğitimi,ifade eder."

TEMEL İLKELER

Aldemir, "Bilirkişi, görevini dürüstlük kuralları çerçevesinde bağımsız, tarafsız ve objektif olarak yerine getirir.  Bilirkişi, raporunda çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hususlar dışında açıklama yapamaz; hukuki nitelendirme ve değerlendirmelerde bulunamaz. Genel bilgi veya tecrübeyle ya da hâkimlik mesleğinin gerektirdiği hukuki bilgiyle çözümlenmesi mümkün olan konularda bilirkişiye başvurulamaz. Bilirkişi, kendisine tevdi olunan görevi bizzat yerine getirmekle yükümlü olup, görevinin icrasını kısmen yahut tamamen başka bir kimseye devredemez. Bilirkişi, görevi sebebiyle kendisine tevdi edilen bilgi ve belgelerin veya öğrendiği sırların gizliliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülük, bilirkişilik görevi sona erdikten sonra da devam eder. Çözümü uzmanlığı, özel veya teknik bilgiyi gerektiren sorun açıkça belirtilmeden ve inceleme yaptırılacak konunun kapsamı ile sınırları açıkça gösterilmeden bilirkişi görevlendirilemez. Aynı konuda bir kez rapor alınması esastır; ancak rapordaki eksiklik veya belirsizliğin giderilmesi için ek rapor istenebilir. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi ile bu Sisteme entegre bilişim sistemleri veya yazılımlar vasıtasıyla ulaşılabilen bilgiler veya çözülebilen sorunlar için bilirkişiye başvurulamaz."



  • Cuma 22.2 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.3 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı