Bu tam bir skandal!
Kırıkkale’ye gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun ziyaretinde MHP’de büyük bir skandal ve saygısızlık yaşandığı öğrenildi. Kırıkkale programı sırasında ziyaretlerde bulunan Bakan Memişoğlu, parti ziyaretleri de yaptı. Bakan, partisinin İl Başkanlığını ziyareti sırasında il başkanı ve teşkilatı tarafından sokakta karşılanırken, MHP ziyareti sırasında ise İl Başkanı Murat Abalı’nın aşağıya inmediği, Bakanı makam odasında 6 kişilik bir heyet ile karşıladığı kaydedildi. Bu durum tepkilere neden olurken, konuyla ilgili bilgiler iletildi.
İKİ PARTİYE ZİYARET
Duruma tepki gösteren iletilerde, “Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu, Kırıkkale Milletvekillerini davetleri üzerine 04.12.2025 tarihinde Kırıkkale’ye bir dizi ziyarette bulunmak üzere teşrif etti. Memişoğlu’nun programında Kırıkkale Valisi Sayın Mehmet Makas beyefendiyi ziyaret, sağlık yöneticileriyle toplantı, hastane ziyareti ve Cumhur İttifakı’nın 2 bileşeni AK Parti ve MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret vardı.
AK PARTİ ZİYARETİ
Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu, Valilik programından sonra AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve teşkilatını ziyaret için gittiğinde İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Genç ve teşkilat mensupları Zafer Caddesi’nde karşıladılar. Memişoğlu bu nazik davranıştan ötürü teşekkür etti. AK Parti teşkilatındaki toplantıdan sonra yürüyerek MHP Kırıkkale İl Başkanlığı’na geçen Memişoğlu burada adeta soğuk bir duş aldı.
MAKAM ODASINDA KARŞILADI
Zira programın yoğunluğuna rağmen Sayın Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adeta etle tırnak gibi duruş sergilediği Cumhur İttifakı anlayışı çerçevesinde MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Daha önceden bildirilmesine rağmen Bakan Memişoğlu yalnızca 6 kişiyle MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı tarafından makamında karşılandı. Bakan Beyi karşılamak için nezaketen binanın girişine dahi inilmedi.
BAHÇELİ’YE İNAT MI YAPIYOR?
Edindiğimiz bilgilere göre devlet büyüğüne karşı yapılan bu saygısızlık Kırıkkaleliler tarafından da kınandı. Devlet Bey’in Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a gösterdiği nezaketi Abalı’nın da Bakan beye göstermesini beklerdik” bilgisi paylaşıldı. Abalı’nın tutumu AK Parti çevrelerinde de büyük tepkiye yol açtı.