Anahtar Kelimeler:

Her Yıl 500 Kırıkkaleli Genç Gidecek

Her Yıl 500 Kırıkkaleli Genç Gidecek

Kırıkkale Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan istihdam amaçlı projenin tanıtımını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, her yıl 500 kişi olmak üzere 3 yılda 1500 kişiyi 27 Avrupa ülkesine göndereceklerini söyledi.

Gönüllü olmanız yeterli
Proje Koordinatörü Nurcan Battaloğlu proje hakkında detaylı bilgiler verdi. Battaloğlu, Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma. Öncelikle ve en önemlisi, gönüllü olarak çalışırken yaptığınız iş için maaş benzen bir ücret almazsınız. Bununla birlikte yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ve yardım ve az miktarda cep harçlığı alabileceksiniz. Bir AGH projesi, kısa süreli 2-8 hafta sadece engellilere ve imkanları kısıtlı gençlere yönelik ya da uzun süreli 2-12 ay olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmanıza imkan tanımaktadır.

Kimler Avrupa Gönüllü Hizmeti`ne başvurabilir?
18-30 yaş arasındaki bütün gençler başvuruda bulunabilir. Bunun dışında hiç bir şart aranmamaktadır, (vahana dil bilgisi, üniversite eğitimi vs.)

Başvuru için yapılması gerekenler nelerdir?
Öncelikle AGH hakkında detaylı bir bilgi almalısınız. Ardından başvurular ancak sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yapılacağı için bir gönderen kuruluş (dernek, vakıf, belediye, tüzel kişilikler) bulmanız gerekli. Olumlu cevap aldıktan sonra başvuru formunu doldurup Ulusal Ajans ile irtibata geçmeniz gerekli.

Hangi tarihlerde başvuru yapılabilir?
Yıl içerisinde 5 başvuru dönemi vardır. 1 Şubat, 1 Nisan, 1 Haziran, 1 Eylül, 1 Kasım.
Hangi ülkelere gidebiliriz?
27 Avrupa Birliği (AB) üye devletlerinden herhangi bir tanesine gidebilirsiniz.

Beni gönderecek olan kuruluşu nasıl bulabilirim?
Bütün sivil toplum kuruluşları, belediyeler, üniversitelerin AB ofisleri gönderen kuruluş olabilir. Bunun için tek yapılması gereken El (Expression of Interest) denilen belgenin doldurularak akredite olunmasıdır.

Avrupa Gönüllü Hizmeti bana ne kazandıracak?
Öncelikle farklı bir kültürü ve dillerini öğrenme fırsatınız olacak. Yabancı bir ortamda ailenizden ve arkadaşlarınızdan uzakta uzunca bir süre (2-12 ay) bulunmak sizin için ciddi bir tecrübe olacaktır. Farklı bir kültürü tanırken aynı zamanda kendi kültürünüzü tanıtma şansınız da olacak Ve gönüllü hizmet sonrasında yaygın eğitim sürecinizi belgeleyen Youthpass sertifikası alacaksınız.

AGH esnasında nerede konaklayacağım?
AGH esnasında standart bir konaklama şekli yoktur. Bir ailenin yanında kalabileceğiniz gibi, yurtta ya da o kuruluştaki diğer gönüllülerle bir evde de kalabilirsiniz. Konaklama şekli ev sahibi kuruluşlara göre değişmektedir.

 



  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.4 ° / 25.9 ° Güneşli
  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli