Anahtar Kelimeler:

Emekliye Niye Zam Yok?

Emekliye Niye Zam Yok?

İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin`den Açıklama.

 

İşçi Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin emeklinin yine yalnız bırakıldığını belirtti. Keskin “2009 yılı bitmesine rağmen hala 2010 yılında emekliye zam açıklanmadı. Çalışma Bakanı bir demeç veriyor emeklilerin durumu düzelecek diyor ertesi gün söylediği şeyleri yalanlıyor, iş böyle olunca emekliler bir gün seviniyor ertesi gün hayali sukuta uğruyor.” dedi.
Keskin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Görünen köy kılavuz istemez. Yılbaşından itibaren doğalgaza, elektriğe, emlak vergilerine, telefona, ulaşıma, akaryakıta, emeklinin kullandığı yaşamsal tüm maddelere zam yağmuru geleceğinden hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Buna karşın ülkemizdeki 8 milyon emeklinin ne kadar zam alacağı adeta bir bilmece halini almıştır. Emeklilerimizin açlık sınırında almış oldukları maaşla yaşam mücadelesi verirken yaşlı olmaları nedeniyle hastalanmaları söz konusu olduğu zaman maaşlarından kesilen ilaç ve muayene katılım payları nedeniyle hastaneye gitmekten imtina etmektedirler. Bu durum ise emeklilerimizin sağlıklarını tehdit etmektedir. AKP iktidarından ve muhalefet partilerinden emekliler olarak dileğimiz nasıl ki milletvekili ve emeklilerinden kesilmeyen katılım payının emekliden kesilmemesi için yeniden yasal düzenlemenin yapılması olmalıdır.”
Beklentilerimiz
“2010 yılında bizi yönetenlerden beklentilerimizi şöyle sıralayabiliriz. 1- yıllardır çıkartılmayan İntibak Yasası biran önce çıkartılarak emekli aylıkları arasındaki uçurum gibi farklılıklar giderilmeli. 2- Yıllardır ödenmeyen enflasyon farkları verilmeli.Bazı emeklilerimize ödenmeyen, Konut Edindirme Yardımı Fonundaki alacaklarımız ödenmeli. 3- Emekli aylıklarının 6 ayda bir, TÜFE oranı kadar artırılması uygulaması sona erdirilmeli. Emekliler bütçeden pay almalı . 4- 2010 Bütçesi’ neden emeklilere daha fazla pay verilmeli. Emeklilere yılda 2 ikramiye ve kış aylarında yakacak yardımı ödenmeli. Daha önceleri milli gelirlerden emekliler pay alıyordu. Hükümet bu hakkı kaldırdı. Emekliler yaşamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. IMF’nin direktifine uyup komik zam ver, sağlıktan katkı payı al, açlık sınırının altında maaşa mahkum et. Bu nasıl sosyal adalet? Refah payı tekrar verilmeli? Tüm olumsuzluklara rağmen emeklilerimizi temsilen dernek olarak 2010 yılının ülkemize milletimize ve tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”
Haberkale


  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.4 ° / 25.9 ° Güneşli
  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli