Anahtar Kelimeler:

O şirketin yönetiminde!

O şirketin yönetiminde!

 Belki de işleri o takip ediyor!

MKE’nin ürettiği yeni tüfeğin büyük siparişini Kale Kalıp isimli firmanın alacağı konuşuluyor. O şirketin yönetiminde Kırıkkaleli bir isim bulunuyor. Hem de iktidar partisinden iki dönem vekillik yapmış birisi.

Öcal durumu aç ıklamıştı

Kırıkkale şu günlerde MKE’nin yeni ürettiği, Kırıkkale’de tasarlanan ve üretimine başlanacak olan Milli Piyade Tüfeği’ne sahip çıkmaya çalışıyor. Çünkü yeni tüfeğin büyük siparişinin Kale Kalıp firması tarafından ele geçirilmesi söz konusu. Firmanın bu konuda müthiş bir kulis ve baskı yaptığı, tüfek konusunda bir çok dümenin döndüğü Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal tarafından açıklanmıştı.

Siparişi almaya çalışıyorlar

Firmanın bazı ayak oyunları ile üretimi ele geçirmeye çalıştığı ileri sürülürken, Çanakkaleli Bodur ailesini ait olan Kalekalıp Makine ve Kalıp San. A.Ş. isimli firmanın yönetim kurulunda Kırıkkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. Bu isim Kırıkkale’de iki dönem iktidar partisinden milletvekili seçildi. O kişi Vahit erdem’den başkası değil. Erdem’in yönetim kurulu üyeliği yaptığı firma Kırıkkale’nin el emeği ve göz nuru olan tüfeğin siparişini almaya çalışıyor.

Paralel üretim!

Erdem, ikinci dönemden sonra milletvekili olamayınca firmada yönetim kurulu üyesi olarak işe başladı. Uzun zamandır da bu görevi sürdürüyor. Firmanın tüfekle ilgili çalışmalarını yakından bildiği iddia ediliyor. Firma, ilk günden bu yana tüfekle yakından ilgilenmişti. Namlu çalışması yapılırken de namlu üretimi MKE’ye paralel olarak firma tarafından yapılmıştı. Hatta o zamanlar MKE’de üretilen namlularda sorun çıkmazken, Kale Kalıp’ın ürettiği namluların birkaç atıştan sonra şiştiği ve atış yapamaz hale geldiği belirtilmişti.

Manidar bir durum

Bu ve benzeri gelişmeler sıkça yaşandı. Yerel ve ulusal basına da zaman zaman haber konusu oldu. Kırıkkale kendi emeğine sahip çıkmaya çalışırken, Vahit Erdem’in böyle bir durumda o firmada nasıl çalışabildiği ve iddialara göre yürütülen kulis çalışmalarına karşı nasıl bu kadar sessiz kalabildiği merak konusu. Ayrıca, yerel basının da bunu bildiği halde bugüne kadar bu konuya dair tek satır yazmaması da manidar bulunuyor.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı