Anahtar Kelimeler: eğitimi başladı

Aile eğitimi başladı

Aile eğitimi başladı

EĞİTİM PROGRAMI

 

Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen Modüler Aile Eğitim Programı kapsamında, 1. grup kapalı oturum başarıyla tamamlandı.

 

 

EĞİTİM PROGRAMI

Katılımcıların tamamının ebeveynlerden oluştuğu programda, ailelerin çocuk gelişimini daha yakından anlayarak, sağlıklı iletişim kurma becerilerini güçlendirmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk oturumda, “Kendini Bilmek” modülü ele alındı. Modül kapsamında ebeveynlerin; bireysel özelliklerini tanıma, güçlü ve gelişime açık yönlerini analiz etme, aile içinde sağlıklı sınırlar belirleyebilme ve kendi değerlerinin farkına varabilme konularında farkındalık kazanmaları amaçlandı. Etkileşimli ve uygulamalı şekilde yürütülen eğitimi, Sosyolog Eda Sevinç Başer gerçekleştirdi.

 

 

İLGİ GÖRÜYOR

Yoğun ilgi gören oturum sonunda katılımcılar, programın hem kendileri hem de aile dinamikleri açısından son derece verimli geçtiğini belirtti. Eğitimin, ebeveyn-çocuk ilişkilerine pozitif katkı sağlaması bekleniyor. Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, programın ilerleyen oturumlarında da farklı temalarla ailelere destek sunmaya devam edeceklerini ifade etti.



  • Cuma 19.9 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 23 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Pazar 21.1 ° / 12.7 ° Güneşli