Tarih: 21.07.2016 00:23

12 dekan istifasını sundu

Facebook Twitter Linked-in

Dekanlar istifa etti!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Türkiye genelinde bütün dekanların istifasını istedi. İstifaların istenmesiyle birlikte Kırıkkale Üniversitesinde 12, Cumhuriyet Üniversitesinde 16, Bozok Üniversitesinde 9, Ahi Evran Üniversitesinde 8 dekan istifasını sundu.

KIRIKKALE, YOZGAT, KAYSERİ

YÖK´ün Türkiye genelindeki bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından istifa dilekçeleri verilmeye başlandı. Şimdiye kadar 105 dekan istifa etti. İlk olarak Antalya´daki Akdeniz Üniversitesi´nde görevli 19 dekan istifa etti. Ardından adana Çukurova Üniversitesi´nden 17, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Kırşehir´deki 4 üniversiteden toplam 45 dekan istifa dilekçesini verdi. Çankırı, Çorum ve Amasya´da ise tüm dekanlar istifasını sundu.

KARARLAR UYGULANIYOR

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaptığı açıklamada, YÖK´te alınan karar gereğince üniversitelerindeki 8 fakülte dekanının istifasını aldıklarını söyledi. Cumhuriyet Üniversitesinde 16, Kırıkkale Üniversitesinde 12, Bozok Üniversitesinde 9, Ahi Evran Üniversitesinde 8 dekan istifasını sundu.

VEKALETEN YÜRÜTÜYORDU

Diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi kendilerinin de bu istifaları YÖK´e gönderdiklerini belirten Karakaya, ?8 dekanımız vardı. Bazıları vekaleten bu görevi yürütüyordu. Bunların istifalarını alarak YÖK´e gönderdik. Gerekli ayıklama yapıldıktan sonra geri kalanının atamaları gerçekleştirilecek. YÖK´ün kararının gereği yapıldı.? dedi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da YÖK´te alınan karara istinaden fakülte dekanlarıyla yapılan istişare toplantısının ardından 12 dekanın istifalarını sunduğunu aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —