1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi!

1 milyon paket kaçak  sigara ele geçirildi!

1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi!

Yine sigara operasyonu

Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 20 seviyelerine ulaşan kaçak sigara oranı, 2015 yılında yüzde 11,7´ye kadar gerileyerek, son 5 yıldaki en düşük seviyesine indi.

KIRIKKALE´DE ÇALIŞMA

Kaçak sigarayla mücadele sonucunda Türkiye genelinde kaçak yakalama oranları da önemli ölçüde arttı. Kontrol ve denetimlerin kararlı bir şekilde yürütüldüğü Kırıkkale´de ise, sigara emniyet ekipleri tarafından 2014 yılında tam olarak 1 milyon 302 bin 910 paket kaçak sigara ele geçirildi. Gelirinin büyük bölümünü tütün ürünlerinden sağlayan esnaf, kaçak sigara nedeniyle ekonomik darboğaza giriyor.

KAÇAKTAN UZAK DURUN

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için ?Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!´ kampanyasını yürütüyor. TESK, kampanyanın ikinci ayağında, Türkiye genelindeki 140 bin satış noktasına dağıttığı poster ve broşürün yanı sıra sokak afişleri ile tüketicileri uyarmayı sürdürüyor. TESK, tüketicilere ?geçmişi karanlık, içeriği belirsiz ve geliriyle terör örgütlerine destek olan kaçak sigaradan uzak durun´ diyor.

KARARLI MÜCADELE

Türkiye genelinde kaçak sigarayla mücadelede başarılı olunmasında, kaçakçılara verilen hapis cezalarının artırılması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın kurduğu Alo 136 İhbar Hattı´nın daha işler hale getirilmesi, kaçak ürün yakalatanlara yüksek para ödülü verilmesi, gümrük kapıları ve ülke genelinde denetimlerin artırılması çok etkili oldu.