Tarih: 22.06.2017 00:43

Rüzgar enerjisi ön lisans ihaleleri yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ne kadar tahsis oldu?

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgesi için kilovatsaat başına en düşük teklifi veren firmalardan Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ´ye 40, Simge RES AŞ´ye 20 megavat olmak üzere toplamda 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.

SANTRAL KURULACAK

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hakkı Özata´nın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, dördüncü bölge olan Ankara-Kırıkkale-Çankırı için teklif dosyaları açıldı. Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgesi için kilovatsaat başına 4,19 dolar/cent teklif veren Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ´ye 40 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulunurken, şirketin kuracağı santralin adı Jüpiterges RES olacak.

TASSİSİ YAPILDI

Söz konusu bölge için kilovatsaat başına 4,18 dolar/cent teklif veren Simge RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ´ye 20 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Şirket, bölgede  Beypazarı RES adında bir santral kuracak. Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde bugün 4 ayrı bölgede toplamda 320 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. İhaleler 22 ve 23 Haziran´da da devam edecek ve tamamlandığında 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilmiş olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —