BELDELER KAPANIYOR!

BELDELER KAPANIYOR!

  

TBMM Başkanlığı`na sunulan tasarıyla 56 milyon kişi, büyükşehir belediye sınırları içinde yer alacak. Tasarı 29 il özel idaresi, 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğinin sona ermesini öngörüyor

KÖY OLACAKLAR

Tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler mevcut personeli, taşınır ve taşınmaz malları, iş makineleri ve diğer araçları, borç ve alacaklarını kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde ilçe belediyelerine bildirmek zorunda olacak. Personel ve mallar büyükşehir belediyelerine devredilecek. Kapatılan il belediyesinin malları ise büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında paylaştırılacak. Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucuları halen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam edecekler.

NÜFUS ORTALAMASI

Kendilerine tanınan haklardan aynen yararlanmayı sürdürecekler. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında olan 559 belediye ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüştürülecek. Bu belediyelerin personel, mal, borç ve alacakları il özel idaresine devredilecek. Kapsam içinde Kırıkkale’den de belde belediyeleri bulunuyor.

KIRIKKALE’DEKİ BELDELER

Bakanlar Kurulu’nun imzasına sunulan karara göre Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli, Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba ve Kulaksız, Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Büyükyağlı, Keskin ilçesine bağlı Konur ve Köprüköy, Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt ve Hamzalı, Yahşihan ilçesine bağlı Irmak ve Kılıçlar ile Kırıkkale merkeze bağlı Hasandede belediyesi kapanacak.