Siyasetin nabzını tutmak… Birçoğumuz bunun siyasetçinin işi olduğunu düşünür ve öyle olduğunu değerlendirir. Oysa gerçek farklıdır. Siyasetçi siyasetin değil, partisinin nabzını tutabilir. Siyasetin nabzını ise siyasetçilere yön verenler tutar.
Siyasetin nabzını tutmak…
Birçoğumuz bunun siyasetçinin işi olduğunu düşünür ve öyle olduğunu değerlendirir. Oysa gerçek farklıdır. Siyasetçi siyasetin değil, partisinin nabzını tutabilir. Siyasetin nabzını ise siyasetçilere yön verenler tutar.
Aslında siyaset ile doğrudan aday olarak ilgilenenler, onlara yön verenler kadar bilgi sahibi olamazlar. Bu yüzden siyasetçilerin daima birkaç tane ikinci adama ihtiyacı olmuştur.
Bugün belediye seçimlerine hazırlananlar arasında ikinci adamları olanlara bakın. Onlar ne kadar verimli ise o kişinin siyaseti de o kadar verimli olacak demektir.
&&&
Kırıkkale siyasetinde geçmişte iz bırakanların büyük bir çoğunluğu bu ikinci adamları sayesinde vitrinde kalmışlar, ikinci adamlarından sıyrıldıklarında da bitmişlerdir.
Kalıcı olmanın yolu halkın içinde sizin adınıza gözlem yapan, dinleyen, olanları takip eden kişilerden geçer.
Aksi halde;
Ayaklarınız yoktur.
Kulaklarınız işitmiyordur.
Gözleriniz görmüyordur.
Hatta;
Aklınız ermiyordur
&&&
Bugün Kırıkkale yeni siyasetçi yetiştirmiyor diyenlerin sayısı oldukça fazla. Bunun nedeni bu eksikliktir. Siyasetçisi adına genel merkezden yerel siyasete kadar takip eden ikinci adam eksikliğidir.
Siyaset başlı başına ekip denilen o dair unsuru en iyi biçimde kullanma sanatıdır. Ekibini doğru yöneten ve ekibi tarafından doğru biçimde yönetilen siyasetçi çok iyi şeylere imza atmaya hazır demektir.
Kişisel örnekler vererek konuyu öyleydi böyleydi darlığına çekmek istemiyorum.
Siz sadece hafızanızı kontrol edin yeter.
Geçmişe şöylesine bakın göreceksiniz.
&&&
MHP’de Arap Osman Baran’ın aday adaylığını açıklamasının ardından Bahtiyar Karapolat’ta adaylığını açıkladı. Her iki ismi de bu manada gözden geçirin. Partileri ve kendileri için ne durumda olduklarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
DP yine Mahir Yılmaz ismi var. Yılmaz’ın geçmişteki başarıyı gösterip gösteremeyeceğine bugünkü duruşuna göre ve bu saydıklarımız çizgisinde değer biçin.
Hangi sonuca ulaşırsınız?
Cevabı yüksek sesle söylediğinizde seçimin sonucunu da görmüş olurusunuz.
&&&
Kırıkkale birçok kimseye kulak kabartan ama bu kulaklarında taşıdıklarından ders almayan hataların şehri. Hepimiz bu hataları yapmayı seviyoruz.
Belki de başkalarının bize hata yaptırmasından da hoşnut gibiyiz.
“Artık hata yapma zamanı değil.
Artık yapılan hatalara karşı gelme zamanı.
Her birine dur deme zamanı.
Kimsenin kaybedecek hali kalmadı”
Bu sözleri kaç kez dinledik aday adayı olanlardan….
Ve her biriside aynı hataların kurbanı oldu.
&&&
Buradayız benzer hataları yine görüyoruz.
Yeniden yaşayacağımızı da biliyoruz üstelik ama nedense sesimizi çıkarmıyoruz. Çünkü siyasete soyunanların bunları görüp tedbirlerini alması gerekir.
Alınmayan her tedbir yeni ve büyük çıkmazlar oluşturuyor.
Bugünü böyle okumalı.