Milletvekilleri aldıkları maaşları hak ediyorlar mı?
Bence hak etmiyorlar hatta çok para alıyorlar bu kadar Milletvekili sayısına da hiç gerek yok.
Beş yüz elli yerine üç yüz olsalar ne fark eder benim bildiğim kadarı ile Türkiye Cumhuriyeti devletine tasarruf sağlarlar. Zaten yarıyılları boşta geçiyor. Çoğu zaman meclise girmiyorlar bile.
Kanun çıkartıyorlar uygulatamıyorlar anayasayı değiştiriyorlar “YÖK” tınlamıyor bile o zaman vatandaşta kanunları galiye almasa ortalık kel Ali’nin bağına döner. Önce Allah’ın emri sonra devletin emri uzun lafın kısası ulul emre itaat gerekir. Ama galiba YÖK ve rektörler kendilerini Meclisten büyük ya da Meclisin üzerinde sanıyorlar. Bu yel böyle eserse bu tırpanda böyle keserse mahsulün harman yerine varması zor oğlu zor. Gelin siz saygı değer Milletvekilleri elliniz yüzünüz bir araya gelin şu dört yüz on Milletvekilini bir daha birleştirin babasının canına şu anayasayı kökten değiştirin. Bu millete dişi yaşa pek uymuyor gelin “Bu yasanın adını baba yasa koyun” valla baba eline odunu bir kaparsa kimse yerinde kalmaz özerklikmiş yok muhtariyetmiş ondan sonra bakalım Meclis mi büyük YÖK mü büyük.
Şuna bak bir Başbakan bir devlete kafa tutuyor ama YÖK’e karşı Arapça dört gibi bükülüp el ufalıyor. Olacak şey değil o zaman bu yasayı ne diye çıkarttınız. Resmi gazetede ne diye yayınladınız. Bu yasa baş örtülü kızlarımızın sele serpe üniversitede derslerine devam edip tahsillerini yapmaları için dört yüz on Milletvekili evet dediğine göre üniversitede bir rektör hayır ben bu yasayı kabul etmem dediğinde anayasayı ihlal etmiş olmuyor mu.?
Hele hele burası Kırıkkale bir veli her altı ayda beş yüz elli YTL harç yatırıyor yarı sivri akıllı birisi rektörün önünü keserde bu zamana kadar ödediğim harç parasını geri verin derse bu hangi kanuni ihlali olur. Rektörün yaptığı mubah vatandaşın yaptığı günah mı olur dersiniz. Yetmişli yıllara geri dönülürse bu Millete yazık olur.bu tip kargaşalarda nice okul Müdürleri nice Alparslan Işıklılar hep karambola gitmediler mi.?
O zaman vatandaş mevcut yasalara uymasa devletin hali nice olur.?
Aydınlar yasayı tanımazsa vatandaşta ne yasayı tanır ne de Aydını tanır. Önce Aydın vasfını kaybeder. Cahile haber anlatmak daha zor olur.