Sevgili Yasemenabla!
Ben iki çocuk annesi yurt dışında yasayan bir bayanım, esimden ayrıldım ve kendimi çocuklarıma adadım. ama çocuklarıma yetemediğimin farkına varıyorum.
Çocuklarımın iyi yaşaması için elimden geleni yapıyorum.Ben yapmaya çalıştıkça onlar daha fazlasını istiyorlar. Öyle ki istedikleri birşey olmayınca bana annelerine bela okuyacak kadar konuşabiliyorlar.
Ben eşimden ayrı olmama rağmen yinede baba sevgisinden yoksun kalmasınlar diye çocukları babasıyla da görüştürüyorum. Fakat çocuklar benden elde edemedikleri bir şeyi hemen babasına yaptırıyorlar. Hayvanları çok seviyorlar eve hayvan almak istediler. Evimiz küçük olduğu için ben izin vermedim ama babasına annem izin verdi deyip kendi harçlıklarıyla hayvan aldırıyorlar. Emrivaki yapıp eve hayvan getiriyorlar.
Sevgili yasemenabla bu verdiğim sadece bir örnek. İnanın yetemiyorum kızım 12 oğlum 9 yaşında. Bu yasta anneye karşı gelebiliyorsa bir çocuk ilerisini düşünemiyorum. Bir iste çalışmak istesem onu da yapamam sağlığım hiç iyi değil. Devletten aldığımızla idare etmek zorundayız.
Ne olur bana akil verin sizce ben kötü bir annemiyim? Saygılarımla Rumuz Gurbetçi
Sevgili gurbetçi kardeşim
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah sana ve çocuklarına sağlık versin. Yasadıklarınız yurt dışında bir çok kişinin ortak sorunu diyebilirim.
Yurt dışında yetişen çocuklarımızın başlıca sorunlarından biri iki kültür arasında olmaları.
Çocuklarımıza önce kendi kültürümüzü öğretmeliyiz. Sana da sabırlı olmanı ve çocuklarınla daha iyi diyalogda olman için öncelikle eski eşinle yüz yüze yada telefonda konuşmanı tavsiye ediyorum. Eski eşne çocukların seninle yaşadığını ve onlar için bir karar verirken sana sormasını söylemelisin.
Hiç bir anne yada baba çocuklarının bu durumda olmasını istemez. Çocuklarınızda sizin bu ayrılığınızdan etkilendiği ve ailenizdeki bu durumu kabullenemediği belli. Bunun için ilk başta çocuk doktorunuza durumu anlatın size çocuklarınızın psikolojik durumu için terapi yapan uzmanlara yöneltecektir.
Gerekli adresleri size verince hemen müracaat edin. Çocuklarınızın kısa zamanda sizin istediğiniz gibi olacaklarına inanıyorum.
Çocuklar çiçektir onların eğitimi ve gelecekleri biz ebeveynlerin elinde.
Sevgili gurbetçi kardeşim, çocuklarına ve sana hayatınızda yuvanızda mutluluklar ve sağlıklı bir yaşantı diliyorum.
Dilerim herşey gönlünüzce olur.