Yahşihan Kırıkkale’nin gelişimi en hızlı, üniversitenin verdiği performansla gittikçe büyümeye müsait olan önemli bir ilçesidir.
Genç Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sungur, son zamanlarda vukuu bulan elim olaylarla ilgili basına verdiği bir sabah kahvaltısında gerek yaşanan olaylar, gerekse çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Özenle hazırlanmış bir basın bülteni ile gündemi özetledikten sonra da sohbet ortamında detaylarla Yahşihan’ı anlattı, bizleri bilgilendirdi.
Pek yakından tanıma ve sohbet fırsatım olmamıştı Ahmet Sungur’la.
Yaşına rağmen ağırbaşlı, mutedil, aynı zamanda konusuna ve konumuna hâkim bir makam sahibi izlenimini aldım.
Her soruya düşünerek, ağırbaşlılığını koruyarak, reel bir bakışla cevap verirken, ne konuştuğunu bilen bir yönetici profili çiziyordu.
Gerek küçük oğlunun kaçırılması…
Gerekse diğer oğlunun bıçaklanması konusunda gayet soğukkanlı, adaletin tecellisine inanan ve güvenen bir devlet adamı görüntüsü veriyordu.
Oğlunun bıçaklanma olayını duyduğu an ki duygularını anlatırken bir ara durup, yutkunduktan sonra “ilk defa burnumun direğinin sızladığını hissettim” diyor Ahmet Sungur.
Kolay değil…
Bu olayların arkası açılmalıdır.
Siyasi bir ahlaksızlığın olmasına ihtimal vermiyor ve bizde inşallah öyle değildir, desek de, bu üst üste gelen olayları üstünkörü bir geçiştirme ile savmamalı devlet.
Babadan gördüğü siyasi sabır ve sükûnetle olayları karşılama çalışırken, bundan sonraki endişelerin sorumluluğu emniyetin omzundadır.
Küçük yerlerde fitne tez yayılır, tez dirilir, geç ölür.
Adaletin tecellisine inanıyoruz.
Hizmet noktasından bakıldığında çok önemli işlerden bahsetti bizlere.
Dikkatli bir harcama düzeni ve tasarruf neticesi personeline mahcup olmadığını, gününde maaşlarını verebildiğini söylerken aklımıza yıllanmış reisler geldi.
Diğer ilçelerin vahametini düşündük…
Azimli…
Kararlı…
Günü tamamlandığında halkına alnı açık hesap vermeye gayret eden bir belediye başkanını tanıdım.
Ne diyelim, yolu ve bahtı açık olsun…