Bu yorumların büyük kesimi de aslında bildik yönlerin ve yöntemlerin çok dışında.
Tabi ki bu yorumların büyük kesimi (hatta siz buna tamamına yakını deyin) merkezdeki o politize olmuş kişilere ait.
Onların dillerinden dar bir alana yayılıyor.
Bu tür değerlendirmeleri çok ta önemsemiyorum aslında.
Seçim zamanı şehir merkezindeki söylentilerin kıyılara yayılması ve etkisi olmuyor. Dar alanda kalıyor sürekli.
Bu nedenle de genel seçmene yansıması olumlu olmuyor.
Ancak kıyıda kenarda kalmış seçmenin değerlendirmesi ise çok farklı.
Onların seçime bakışları da çok farklı.
Onların dilinden seçimi dinlemek ve seçimi değerlendirmek önemli
Haberkale sitesinde köşe yazıma yorum yazan bir okuyucumuzun değerlendirmesini sizinle paylaşmak istedim sizlerle. Okuyucumuz diyor ki; “Gerçekten de Kırıkkale siyasi tarihinin en ezber bozan seçimi olacak bu seçim. Anlayış olarak da , metot olarak da hiç tahmin edilmeyen bir seçim süreci yaşanacak.
Aday olanlar aday oldu hepsini tek tek izledik...
Genel merkezlerinin gönlünde taht kuranlar acaba halkın gönlünde de taht kurabilecekler mi? Kırıkkale de belediye başkanı olmak maalesef projesiz , vizyonsuz başarılabilen bir şeydi. Şimdi seçmen buna bakmıyor. Seçmen proje ve vizyon istiyor. su, doğal gaz, ve görüntüdeki değişimlere aldanmıyor.
Belediye başkanı olacak kişiden bana göre bu halkın öncelikli isteği yeni bir şehir merkezidir. Zafer caddesi ve Bankalar caddesine sığdırılmış bir şehir yerine daha ferah merkezler oluşturulmalıdır. Kırıkkale büyük şehir olma vizyonundan maalesef kaydırılmıştır. Bahşılı’nın, Yahşihan’ın ilçe olması ve belediye olarak ayrı bir yer telakki edilmesi ne kadar da yanlıştır. birilerinin belediye makamı devam edecek diye bu şehrin ilerlemesine engel olmanın alemi yok. Şehrin çıkış güzergahında bir terminalin olması insana ancak bu kentten gitmeyi hatırlatır.
Maalesef bu vizyonu değiştirmek lazım. Benim için şunun bunun belediye başkanı olması önemli değil. yeter ki adaylarımız ve seçilecek başkan bir şiire bakar gibi şehre bakacak kadar ince görüşlü olsun...
Sonra derler ki Kırıkkale’nin neyini seviyorum Ankara’ya gidişini... Bunun denmemesi için o terminali oraya yapan da seçilse lütfen kaldırsın oradan... Yanlışta ısrar edilmemeli... Terminal merkezde olmaz tamam ama terminal bir şehrin batı çıkışına da kurulmaz. Bir de lütfen binaların dış cephelerine özen gösterin. Mimari bir toplumun düşüncesini gösterir.
Bir şehre derinliğine bakılmayacaksa o şehirden gidilir. Ömer bey ezber bozmalarına yardımcı olunuz.Saygılarımla,”
Yazıyı dikkatle okuduğunuzda o bildik sıradan saydığımız vatandaşın aslında bakış açısının ve değer yargılarının neye göre belirdiğini anlamakta zorlanmayız.
Aslında sesi çıkanlardan çok sessiz kalanların sesi var…
Sessiz kitle dediklerimiz bu anlamda bütün açıkları kapatacak kadar ses sahibi olmalarına rağmen, sessizliklerini koruyacaklar.
Bu seçimin seyrini de bu şekilde gösterecek.
Sıradan sayılıp önemsenmeyen eskisi gibi kapısı çalınınca oyu alınacak sanılan vatandaş değil, şimdi ki vatandaş.
Bu yüzden de seçimin seyri oldukça güç ve adaylar içinde oldukça gayret göstermeleri gereken bir süreç olacak.