Tam bağımsızlık ve milli egemenliği gerçekleştirmek için başlattığı özgürlük mücadelesini Türk Milleti için hedef olarak belirleyen Atatürk, ”Türk Milletinin karakterine en uygun rejim Cumhuriyet’tir” diyerek, Osmanlı’nın külleri içinden çıkan kor olan Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmayı ana hedef seçmiştir.
Büyük Türk Milleti için ulaşılacak hedefler bitmeyecektir. Türk’ün kızıl elması daima canlı kalacaktır. Türk milletinin daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayacak olan Milli mücadelemizi gerçekleştiren güvenliğimizin ve geleceğimizin teminatçısı olan Türk Silahlı kuvvetleri ile bu kutlu günde ne kadar gurur duysak azdır.
Atamızın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket etmeleri milletine, bayrağına bağlı ahlaklı olmaları cumhuriyetimizin teminatı olacaktır.
Cumhuriyetimizi bekçileri sevgili meslektaşlarım olan öğretmenlerimize bu konuda büyük işler düşmektedir. Cumhuriyet sizlerden Atatürk’ün belirttiği gibi “Vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmenizi beklemektedir.
Cumhuriyetimizin 85. kuruluş yıl dönümünü yüce Türk Milleti birlik, beraberlik ve huzur içerisinde büyük bir coşku ile kutlamaktadır. 21.yüzyılda şanlı bir tarihe sahip olan ve parlak bir geleceğin beklediği büyük bir milletin mensubu olduğunuzu unutmadan dünya imparatorluğunu elde edeceğimiz günlere emin adımlarla ilerlemeliyiz.
Cumhuriyetin 85. yılında nüfusu 70 milyonu bulan genç ve dinamik milletimiz dünyanın önemli ekonomilerinden biri haline gelmiş, kendi kendine yetebilen ender ülkelerden biri haline gelmiş olmasına rağmen bu gücün önemini anlama öngörüsü olmayan idarecilerin izlediği politikalarla Türkiye müstemleke memleketleri gibi hareket etmektedir.
Bu günde, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor. Aziz Milletimizin Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.
Cumhuriyetin 100. yılında yani 2023 yılında Büyük Lider’in gösterdiği hedeflere ulaşmak umuduyla….