Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi ve Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği sempozyum öncesinde Kültür Merkezi’nde el sanatları sergisi açıldı
SERGİYİ GEZDİLER
Serginin açılışını Vali Hakan Yusuf Güner ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız birlikte yaptı. Sergide Kırıkkale yöresi başta olmak üzere Türkiye genelindeki el sanatları sergileniyor. Sergi iki gün açık kalacak. Sergilenen eserler arasında elde yapılan bez bebekler, kılıçlar, ibrik, kahve takımları, halı ve kilimler, dokumalar, gümüş eşyalar dikkat çekiyor. Vali Güner, sergiyi gezerken Kültür Bakanlığı el sanatları görevlilerinden eserler konusunda bilgiler aldı ve sergilenen eserlerin halk kültürünü oluşturduğunu belirtti.
KİTAP YAPILACAK
Güner, sempozyum konusunda da açıklama yaparak, “Kırıkkale’de ilk kez gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek bir çalışma. Üniversite ile birlikte yapıyoruz. Yöremizin kültür sanatı ve geleneklerini kayıt altına alma amacı taşıyoruz. Geleneklerimiz ve kültürümüzün güzellikleri burada. Sempozyumla ilgili çalışmaları kitap haline getireceği. Kalıcı bir eser ortaya çıkacak” dedi. Güner, çalışmanın şehir ve üniversite kaynaşmasına da vesile olacağını belirterek, bunun da ayrıca altını çizdi.