21 Mayıs 2012 Pazartesi


24.01.2012 07:49:23 186  defa okundu.

Ekmek Derdi Soğuk Derdinden Büyük

 Kırıkkale Hüseyin Kâhya Parkı üzerinden bulunan ayakkabı boyacıları kar kış demeden soğuk havada çalışmaya devam ediyor.

İlimizde termometrelerin -12 dereceyi gösterdiği şu günlerde ayakkabı boyacılarının ekmek kazanması bir hayli zorlaşıyor.

KENDİ İMKÂNLARI İLE ISINIYORLAR

Ekonomik sıkıntı çeken ayakkabı boyacıları, soğuk havada ayakkabı boyayarak ekmek parası kazanıyor. Dondurucu soğuklarda saatlerce müşteri bekleyen boyacılar, kendi imkânları ile ısınmaya çalışıyor.

Herkes sıcak mekânlarında işlerini yapmaya çalışırken onlar ise akşam içebilecekleri sıcak bir çorbanın parasını, soğukta kazanmaya çalışıyorlar. Havaların soğumasının hem işlerini hem bedenlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen ayakkabı boyacıları, Akşam eve bir ekmek götürme derdinin, soğuk derdinden büyük olduğunu söylediler.

KIŞ AYINDA EKMEK PARASI KAZANMAK ÇOK ZOR

Onlar için hayat hiç de kolay değil. Kolay olmayan havanın soğuklarını iliklerimize kadar işlediği bu günlerde, soğuklarda ekmek parası kazanmak daha da zor.

Ekmek parası kazanmak ve akşam evinde bir kâse sıcak çorba içmek için sabahın erken saatinde sokaklardaki yerlerini alan seyyar satıcılar, çoğu zaman sessiz çığlıklarını duyurmaya çalışıyorlar.

Bazen bakışlarıyla, bazen de üşüyen elleriyle. Yanlarından hızla geçen insanlara seslerini duyurmaya çalışan bu insanlar, şimdi daha zor günler yaşıyor.

İŞLERİMİZ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Soğuk havada ayakkabı boyamanın gerçekten zor olduğunu ifade eden ayakkabı boyacıları, ellerinin sürekli soğuktan çatladığını ifade ettiler.

Boya yaptıkları yerlerde ateş yakamadıklarını ve kendi imkânları ile ısınmaya çalıştıklarını söyleyen boyacılar, havaların aşırı soğuk olmasından dolayı işlerinin fazla olmadıklarını da ifade ediyorlar.

Günde ortalama en fazla 10 veya 15 TL kazandıklarını belirten boyacılar, ailelerinin geçimi için mecbur olarak soğuklara katlandıklarını dile getirdiler.

Yorum Yaz


YORUMLAR
a.vural:
eli öpülesi insanlar alın terleri ile ekmek parası peşinde koşan bu kardeşlerimize Allah yardım etsin Kırıkkaleli hemşerilerim ekmeklerinin peşinde olan bu kardeşlerimize ayakkabılarınızı boyatın ki onlarda ayakda kalsın 1 lira binbeşyüz kuruş bize bir şey yapmaz ama onların evlerini geçindirir haydi kırıkkalem hep beraber ayakkabılarımızı boyatalım inanın bu hemşerilerimle gurur duydum dünyada saygılarımla
25.01.2012 12:01:36

Son Yorumlar

aziz özer
Ben şehidimize olan saygısından dolayı festivali iptal eden yahşihan belediye başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum..
21.05.2012 00:14:57

Bünyamin POLAT
AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE MHP KIRIKKALE ESKİ İLÇE BAŞKANI LÜTFÜ BULANIK HAKKA YÜRÜMÜŞLERDİR. ALLAH RAHMET EYLESİN. TAZİYE MEKTUBU: RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN İSMİYLE: Allah-ü teâla sana selâmet versin. Muhakkak bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mallarımız, servetlerimiz, kadınlarımız ve çocuklarımız Allah-ü teâlâ'nın sayısız nimetlerinden ve faydalı ihsanlarındandır. Bu nimetleri bize sonsuz olarak kalmak için değil, emanet kullanmak ve vakti gelince almak üzere vermiştir. Bunlardan belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince hepsini geri alacaktır. Allah-ü teâla bize, nimetlerini ihsan edip sevindirdiği zaman şükretmemizi, vakti gelip geri aldığı zaman da sabretmemizi emretmiştir. Senin bu oğlun Allah-ü teâla'nın sana ihsan ettiği sevgili ve faydalı nimetlerindendi, geri almak kaydıyla sana emanet olarak vermişti. Seni onunla faydalandırdı ve herkesi imrendirecek şekilde sevindirdi. Şimdi geri alırken de, sana çok sevap, mükafat ve iyilikler verecek ve merhametiyle doğru yolda yükselmeni ihsan edecektir. Bu ihsana kavuşmak için sabretmeli ve onun hükmünü hoş görmelisin. Güvenir, darılır, bağırır-çağırırsan sevaptan mahrum kalır ve pişman olursun. İyi bil ki, sızlanıp sabırsızlanmak belâyı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz... Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabredip olan işe darılmamak lazımdır. Allah-ü teâlâ hepinize selâmet versin..
19.05.2012 10:48:46

murat
yahu beyler,mesut başkan açık şekilde açıklamasını yapmış.kimsenin daha yorum yapmasına gerek var mı.taki özkaya ile mesut başkan hergün birlikte.birileri bundan rahatsız oluyor.dostluklara zarar verecek yorumlar yapmayalım.belki yazılan saçma yorumlardan adamın haberi bile yoktur.olayları çarpıtarak kişileri küçültmeyelim.işçinin içinde kaç kişi liderlik yapacak kapasitede.olanlarıda siz yok ediyorsunuz.lütfen dikkat edelim.teşekkürler.
19.05.2012 01:34:12

ş.acar
duyarlılıgınızdan dolayı üniversite bahar şenlikleri etkinliklerini iptal eden sayın rektör ekrem yıldız beye ve yahşihan da yapılacak olan yogurt festivali konseri ve etkinliklerini iptal eden belediye başkanı sayın ahmet sungura bu güzel duyarlılıgınızdan dolayı sonsuz tesekkurler acımız cok buyuk gercekten rabbım ailesine sabır versın şehidimizinde mekanı cennet olsun inşallah.
19.05.2012 00:32:32

z.k
KÜ ÇOK GÜZEL BİR DAVRANIŞ SERGİLEMİŞTİR.TEŞEKKÜR EDİYORUM. ZANNEDERSEM YAHŞİHAN BELEDİYESİDE FESTİVALİ İPTAL ETTİ ONLARADA AYRICA TEŞEKKÜR EDER ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNEDE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM
19.05.2012 00:06:26