Anahtar Kelimeler: “Zulme karşı susma haykır”

Zulme karşı susma haykır”

 Zulme karşı susma haykır”

Zulme karşı susma haykır”

Katil Çin tepkisi!

Hafta sonu Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında Doğu Türkistan'da Müslümanlara yapılan şiddetler protesto edildi. İlk olarak Türk Eğitim Sen (TES) üyeleri ülkü ocaklarıyla birlikte Doğu Türkistan'daki katliamları protesto edildi. TES ve ülkü ocaklarının ardından ise Sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar Doğu Türkistan'daki katliamları protesto ettiler.

VATANDAŞ SESİZ KALMIYOR

Doğu Türkistan'daki katliamlara Kırıkkale'de bulunan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar sesiz kalmıyor. Hafta sonu ise Türk Eğitim Sen, Ülkü Ocakları başta olmak üzere sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar Cumhuriyet meydanında toplanarak katliamları protesto ettiler. Türk eğitim sen tarafından düzenlenen protestoda MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer'de Eğitimcileri yalnız bırakmadı.

SİSTEMATİK KATLİAMLAR

Ramazan ayında, Doğu Türkistan`da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmekte olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak , Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan`da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.” diye konuştu.

ASKIYA ALINMALIDIR

Bir diğer protesto ise Sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar tarafından düzenlendi. Düzenlenen protestoda grup adına konuşma yapan Çağlar Ulutürk, Türkistan'da bulunan kardeşlerimizin orada yalnız olmadıklarını ve Türk milletinin soydaşlarına her daim sahip çıkacağının göstergesi olduğunu belirten Ulutürk, Çin birçok askerini doğu Türkistan'a yığıyor ve bir katliam hazırlığı içerisindeler. İslam ülkeleri bu konuda derhal toplanmalı ve Çin'e ekonomik yaptırım uygulanmalıdır. Katil Çin devletiyle bütün ticari ilişkiler askıya alınmalıdır” ifadelerini kulandı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false