Anahtar Kelimeler: Yozgat askeri birlik talebi

Yozgat´a askeri birlik talebi!

Yozgat´a askeri birlik talebi!

Yozgat´a askeri birlik talebi!

Yürüyüş ekibi Kırıkkale´de

Yozgat´a askeri birlik kurulması yönündeki taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a iletmek için Yozgat´tan Ankara´ya yürüyüş başlatan grup, Kırıkkale´ye geldi.

ANKARA´YA YÜRÜYOR

Yürüme engelli Davut Bayram tarafından sosyal medyada "Yozgat Başkomutana Gidiyor" sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında bir araya gelip 3 gün önce yürümeye başlayan vatandaşlar, Kırıkkale´ye ulaştı. Kırıkkale-Samsun karayolu 15. kilometresine gelen vatandaşlardan Davut Bayram, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cuma namazını kıldıktan sonra Yozgat´ın içinde bulunduğu yokluğu, açlığı ve göçün durumunu iletmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanına yürümeye başladıklarını söyledi.

ANKARA´YA KADAR GİDECEĞİZ

Yozgat´a bir askeri birliğin verilmesi durumunda ekonominin hareketleneceğini, kentte esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan Bayram, şöyle konuştu: "Türkiye´de yaşayan insanların tamamı gibi ülkenin sunmuş olduğu refah seviyesinden hakkımızı istemeye gidiyoruz. Derdimizi arz etmeye gidiyoruz. Kişi başına düşen milli gelirden Yozgat en az payı alan bir il. 15 Temmuz´daki lanet olası kalkışmada Yozgat 13 kardeşini şehit verdi. Hiç pişman değiliz. Geri kalanımız da bu devlete canını vermekten çekinmeyiz. Cuma günü yola çıktık bugün dördüncü günümüz. 120-130 kilometre yürüdük geldik. Ayaklarımız patladı. Hiç önemli değil biz Ankara´ya kadar yürüyeceğiz."

YOLA DEVAM ETTİ

Bayram, büyük kentlerdeki askeri birliklerin küçük şehirlere taşınmaya başladığını, buna Yozgat olarak talip olduklarını, bu isteklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan´a iletmek istediklerini kaydetti. Grup, açıklamanın ardından Ankara´ya doğru yürüyüşüne devam etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı