Yöresel ürün merkezi açıldı

Yöresel ürün merkezi açıldı

Yöresel ürün merkezi açıldı

 

Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, beraberinde bir grup heyetle birlikte Keskin ilçesinde yapımı devam eden çalışmaları incelemek ve çalışmaları tamamlanan Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezi, Keskin Sporla Coşuyor Projesinin ve Keskin Gençlik Merkezi açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Dede Yıldırım, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla buluşan Sezer, ilçe hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KESKİN İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Daha sonra Keskin Cumhuriyet Meydanı´nda yer alan herkesin damak tadına uyan Kırıkkale´nin yöresel ürünlerinin tanıtılacağı Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, "Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezi, ilimizdeki misafirlerimizi ağırlayacak seviyeye getireceğiz. İnşallah bundan mutluluk duyacağız. Keskin´in eksikliklerini gerekli yerlere ilettik çok ciddi sorunlarımız vardı. Bunlar bizim yapabileceğimiz işler değildi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlıklara talimatlar verildi, sorunlarımız çözüme kavuştu? dedi.

VALİ YUNUS SEZER´E TEŞEKKÜR

Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, ?Buraya göreve başladığımda ve sayın valimizi ziyarete geldiğimde bu konağın yöresel ürünler alanında değerlendirilmesi anlamında ilk talimatınızı vermiştiniz. Bu süre içerisinde yardımlarınızla ve ödemelerle burayı hizmete açılıyor. Buranın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burası Valimiz sizlerin sayesinde oluştu. İlimizde güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların yansımalarını ilimizde de görüyoruz. İlçemizde önemli hizmetlerimiz oluyor? şeklinde konuştu.

KIRIKKALE´NİN TANITIMI YAPILACAK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Bugün burada açılışını yapacak olduğumuz Keskin-Dinek yöresel ürünler evi uzun zamandır benimde hayalimdi. Keskin demek Kırıkkale demektir, Kırıkkale demek Keskin demektir açık ve net Keskin bölgenin adı. Kırıkkale bir yerleşim yeri değilken Keskin vardı ve Kırıkkale´nin kültürü Keskin´in kültürüyle eş değerdir. Bu projenin başından beri ilgilenen Valimiz Yunus Sezer´e teşekkür ederim. Bir marka türetti. Bunları kendi cebimizden harcamıyoruz ama vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bizlerde bu güzel hizmetleri siz değerli vatandaşlarımızın hizmetlerine sunuyoruz? Bu bir ilk oldu, yeni bir marka ile Kırıkkale´nin tanıtımı yapılacak? ifadesinde bulundu.

KESKİN´İN ÇOK ESKİ BİR TARİHİ VAR

Vali Yunus Sezer, ?İnşallah bundan sonra da yapılacak hizmetlerin birer nişanesi olur bu yer. Biz bunu yaparken Kırıkkale evlerinden etkilendik, gururla bahsedeceğimiz yerlerden birisi. Bu medeniyetin kurulması, bu kültürün oluşması binlerce yıllık mesele. Keskin´in çok eski bir tarihi var. Tarihini okudukça etkileniyorum. Burası bir medeniyet merkezi, kadim bir şehir. Bütün bölgeyi etkileyen bir yer. Bizler geleceği yaşatmamız lazım.?

BURASI ÇOK KADİM BİR ŞEHİR

?Milletimizin bağımsızlığını kaybetmesi sadece işgalle olmuyor kültürünü unutmasıyla olur. Bugün inşallah bu marka ile açılışını yapacağımız yerler hangi ürünlerimiz var, neler var onları bir araya getirme anlamında önemli bir yer tutacak. Biz Keskin´in sokaklarını gezerken hayaller kuruyoruz. Keskin neden Beypazarı gibi bütün insanların akın ettiği bir yer olmasın. İnşallah kısa sürede Keskin Türkiye´nin ender turizm merkezlerinden biri olur? dedi.

KESKİN SPORLA COŞUYOR PROJESİ

Daha sonra ?Keskin Sporla Coşuyor? projesinin açılışı gerçekleştirildi. Projenin açılışında, Vali Sezer ve protokol üyeleri, 81 ilden gelen eserleri gezdi. Daha sonra Keskin Gençlik Merkezi´nin açılışı gerçekleştirildi. Sezer, açılışı öğrenci Beyza Demirel´e yaptırdı. Proje kapsamında Kaymakam´dan bilgi alan Vali Sezer, spor branşları dersi alan öğrencileri ziyaret etti. Spor salonunu da ziyaret eden Vali Sezer, öğretmenlerden verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Vali Sezer öğretmenlere, çocukları sadece spor olarak değil, kültürümüz hakkında da bilgiler verilmesini söyledi.

 

 

 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli