Yoksulluk siyaseti yapmayacağız”

 Yoksulluk siyaseti yapmayacağız”

Yoksulluk siyaseti yapmayacağız”

Muhtarlarla bir araya geldi

CHP Milletvekili adayı Murat Çakırca AK Partinin yoksulluk üzerinden oy devşirdiğini söyledi. Çakırca Bizde insanlara yardım edeceğiz ama siyasetini yapmayacağız. Bizim iktidarımızda yardımı partimiz değil devlet yapacak” dedi.

Muhtarlarla toplantı

CHP Milletvekili adayları Murat Çakırca ve Ziya Kavlak mahalle ve köy muhtarları ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Hacı Arap Karadurmuş'un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya Muhtarlar Derneği Başkanı  Ağa Pehlivanlı ile bazı mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Murat Çakırca Muhtarların bulundukları şehir, mahalle veya köyün olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Çakırca onun için Muhtarların vazifesinin de çok ağır olduğunu belirterek bunun karşılığında aldıkları maaşın asgari ücret düzeyinde olduğunu söyledi.

Yoksulluk siyaseti olmayacak

Yemek öncesinde açıklamalarda bulunan Murat Çakırca AK Partinin bu zamana kadar yoksulluk siyaseti yaparak oy devşirdiğini söyledi. Çakırca insanları yoksullaştırarak yoksulluk üzerinden siyaset yapan AK Parti'nin bu sefer oyununun bozulacağını belirtti. İnsanlara ulufe dağıtır gibi yakacak, giyecek yiyecek ve eşya dağıtıldığını bunu yaparken de sanki AK Parti dağıtıyormuş havası yaratarak insanların yoksulluklarının kullanıldığını belirten Çakırca oysa sosyal devlet diye bir kavram olduğunu bununda devletin yoksuluna sahip çıkma anlamı taşıdığını söyledi. Çakırca Bizde yoksulumuza daha iyisini daha kalitelisini vereceğiz ama biz değil devlet verecek. Yani CHP değil bu yardımları devlet yapacak” dedi.

Emeklilere müjde

Geç saatlere kadar süren toplantıda Murat Çakırca CHP'nin emekliye bakışı konusunda ise emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirileceğini söyledi. Ekmekliye hiç olmaz ise yılda iki sefer birer maaş tutarında ikramiye vereceklerinin söyleyen Çakırca günümüzde emeklilerin aldıkları maaşla geçinmek şöyle dursun normal yaşamını sürdürmesinin de mümkün olmadığını belirtti. CHP iktidarında emekli, çalışan memur, çiftçi ve küçük esnafın korunacağını belirten Çakırca mevcut hükümetin bu dönem gitme zamanının geldiğini bunun için muhtarlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Muhtarlar adına konuşan dernek başkanı Ağa Pehlivanlı da teşekkür ederek fikirlerinin sorulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli