Anahtar Kelimeler: Yok böyle bir SKANDAL!

Yok böyle bir SKANDAL!

Yok böyle bir SKANDAL!

Yok böyle bir SKANDAL!

Sedyeleri zincirlediler!

Sedye artık paralı!

Hastanede sedye satın alacaksınız!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi öyle bir skandala imza atıyor ki Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri yok…! Hastane acilinde sedyeler birbirini zincirle bağlanmış durumda. Üstelik sedyeler paralı…!

Yok böyle bir şey!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde öyle bir skandal yaşanıyor ki, dünyada böyle bir skandalın eşi yok…! Hastanenin acil girişinde sedyeler birbirine zincirle bağlanmış ve kilitlen9miş durumda. Üstelik sedyeleri kullanmak paralı…! Bu uygulamaya hangi işgüzarın imza attığı merak konusu. Acile getirilen hastalar için sedye satın almak zorundasınız. Tabii bunun için görevliyi bulmak zorundasınız. Buldunuz diyelim, bozuk paranız olmak zorunda. Paranız bozuk değilse hastanızı nasıl bir yöntem biliyorsanız öyle taşımak zorundasınız.

Sedyesiz taşınıyorlar!

Bu uygulama bir süredir devam ediyor. Hastane aciline gelen hastalar ve yaralılar için görevlilerden sedye isteniyor. Ancak çoğu zaman görevli bulmak mümkün değil. Sedye paralı olduğu için sık sık bozuk para sorunu yaşanıyor. Bu yüzden hastalar ve yaralılar sedyesiz hastaneye taşınıyor. Böyle bir uygulamayı kimin akıl ettiği merak edilirken, uygulamanın nasıl gerçekleştirildiği de ayrıca merak konusu.

Dünyada eşi benzeri yok!

Tıp tarihinde ilk kez yaşanan bu uygulamayı da Kırıkkale sayesinde dünya görmüş oluyor. Uygulama devam ederken, her gün bir çok kez tartışma yaşanıyor. Uygulamaya akıl sır erdiremeyen bir çok kişi görevlilerle sedye yüzünden kavga ediyor. Hasta yakınları, Bu uygulamayı kim akıl etmiş? Dünyada eşi benzeri yok. Sedye satın alınır mı, sedye paralı olur mu? Kırıkkale ve tıp dünyası için utanç verici bir durum” diyorlar.

Aklınızla bin yaşayın!

Vatandaşlar, Bu uygulama devam ediyor. Buraya hasta getirdiniz diyelim, önce sedye satın almak zorundasınız. Tabii bunun için görevliyi bulmanız gerekiyor. Buldunuz diyelim, görevlinin bozuk parası yok. Para bozdurmak zorundasınız. Hastanız ne hale gelirse gelsin. İster ölsün, ister can çekişsin. Siz hastayı veya yaralıyı acile aktarmak için önce sedye satın almak zorundasınız. Çok güzel bir uygulama! Bunu düşünen ve uygulayanları tebrik ediyor, alkışlıyoruz. Kimse akıl edemezdi bunu. Bizimkiler akıl etmişler. Akıllarıyla bin yaşasınlar. Tarihe geçtiler…” yorumunda bulunuyorlar. 



paşacan cebeci
28.05.2015 23:31:31
1. Si dunyada ve turkiyenin her yerinde olan bir uygulama bu sebebi ise insanlarin oraya para takip sedyeyi aldiklari icin 1 lirada olsa o parayi geri almak icin sedyeyi yetine takmalari lazim taktirlari taktirde paralarini geri alabiliyolar ve böylelikle arkalarindan gelen hadtalar magdur olmuyolar.2.si 24 saat karsilama ve sedye ekibi kesintisiz bulunmakta ve hastalara ayrim yapmaksizin yardimci olmaktadir.varsayalimki 2 tane sadece acile girene kadar bakmakla yükümlü kisi orda yok ki bu ancak başka bir hasta tasirken gerceklesir o zamanda zincirli sedyelerin haricinde acil girisinde 25 adet en az standart engelli sedyesi bulunmaktadir ben hastanede herhangi bir idarecilik vasfim olmadan bu yorumu yapiyorum tesekkur ederim yorumumu paylastiginiz icin.

ahmet tekcan
29.05.2015 08:50:24
hastanedeki bu uygulama sedyeleri alıpda geri getirmeyen (hastane otoparkından toplanılmakta) ve sizin gibi ihtiyacı olanlara sedye yetiştiremediğimizden her sedyenin başınada bir güvenlik görevlisi koyamıyacağımızdan en son böyle bir çare bulundu ve attığınız o 1 tl arabayı geri getirince alıyorsunuz lütfen idareden bilği alıp haber yapın

ERGİN ER
29.05.2015 10:49:50
dünyada eşi benzeri olmadı dedinz şey her hastanede mevcutdur.hastalar o kadar bilinçli olsa işi bittikden sonra sandelyeyi sağa sola atmayarak geri getirib teslim eder. ancak sandelyeler evden eczane önünden toplanmakdatır.bu nun önüne gecmek için böyle bir sisteme başvurulmuşdur.

ali veli
31.05.2015 01:08:54
birincisi sedye değil o tekerlekli sandalye.ikincisi satılmıyor kiralama gibi birşey.1 lira takılan tekerlekli sandalyeyi alıyor geri getirip yerine bırakınca da parasını geri alıyor.milletimiz sağolsun aldığını yerine koymayı pek sevmez ya 1lirası için geri getirip yerine koyuyor ki insanlar tekerlekli sandalye aramak zorunda kalmamış oluyor.sizin yazma mantığınızında dünyada benzeri yok.umarım yorumum yayınlanır!!!

ali can
1.06.2015 19:28:27
bu uygulama hiçbir yerde yok atmayın bende doktorum diyelimki sedye gelmedi o paralar nereye gidiyor makbuz varmı hangi hesaba nasıl gelir yazılıyor ayrıca orası acil insanlar hastasının derdinde kimin umurunda olur sedyenin takibini mi yapacaklar

hakkı koksal
3.06.2015 11:06:58
ben acilde çalışıyorum . bu uygulamadan önce hastane önünde tekerlekli sandaye bulamıyordu hastalarımız ve madur oluyorlardı. şimdi ise acile gelen tüm hastalarımız rahatlıkla tekerlekli sandelye ve sedye bulabiliyor. Ayrıca sedyelerin başında hasta karşılama ekibi mevcut hiç bir hasta madur olmuyor. ayrıca sedyeler satılmıyorr

ahmet burak
4.06.2015 09:44:51
evet resime iyice baktım o bir tekerlekli sandalye ,dünyayı gezmeye gerek yok 3 km uzaktaki tıp fakültesindede var aynı uygulama..çok yerinde doğru bir uygulama ankaradaki bütün hastanelerde var.insanlar hastalarını dolmuş durağına götürüp sedyeyede bir tekme atıp veya yağmurun altında bırakırsa olacağı bu.her hatayı kendimizde aramadan araştrırmadan hastane yönetimine sormadan haber yapmasak keşke yada bu haberi yayından kaldırsak iyi olmaz mı?..saygı ve muhabbetle..İYİ OLAN HERŞEY İÇİN YANINIZDAYIZ:

CAN ÖZER
4.06.2015 15:17:41
Hastane yönetimini tebrik ediyorum,gerçekten çok akıllıca bir uygulama.Bence bu tür eleştrilere yapılacağına toplumumuzu eğitme konusunda kamu spotu olsun yazarlarımız azıcık yapıcı olsunlar.Allah rızası için eğitim eğitim..

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli