Anahtar Kelimeler: hayal olmasın!

Yine hayal olmasın!

Yine hayal olmasın!

Yine hayal olmasın!

Bir Yıldızlar Holding girişimi daha!

İlki başlamamıştı bile!

Soru işaretleri çok…!

Kırıkkale’nin Çerikli-Balışeyh-Delice bölgesinde yıllar önce büyük bir arazi satın alan ve buraya Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük maden rafinerisini kuracağı ileri sürülen Yıldızlar SSS Holding satın aldığı arsaya hiçbir şey yapmazken, şimdi yine yeni bir arsa ve yatırım(!) ile gündemde.

YENİ BİR GİRİŞİM(!) DAHA!

Dönemin AK Parti Milletvekillerinden birinin çabası ile bölgeye yatırım kararı aldığı öne sürülen firma herhangi bir yatırımda bulunmadı. Firmanın arsasının ne olduğu ise meçhul. Firma şimdi de Hacılar bölgesine kancayı takmış durumda. Firmanın bu bölgeye yine büyük bir yatırım yapacağı, fabrika kuracağı ileri sürülüyor. Yatırım için gerekli görülen ÇED raporunun sunumunun Perşembe günü saat 13:30’da Seher Vuslat Okulu’nda yapılacağı belirtiliyor.  Okuldaki sınıf yetersizliği nedeniyle toplantının Hacılar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılacağı kaydediliyor.Buradaki toplantıda yatırım ve çevre değerlendirmesi konusunda bölge sakinlerinin bilgilendirileceği ifade ediliyor.

MERAK KONUSU OLDU

Daha önceki yatırımı(!) konusunda şaibeli olan firmanın şimdiki yatırımı(!) konusunda halkı bilgilendirmesi beklenirken, önceki girişimin neden başarısız olduğu veya sadece arsa satın almak için mi girişimde bulunulduğu konusunda da bilgi vermesi isteniyor. Yeni girişimin ise ne olacağı merak konusu. Yaklaşık on yıl önce gerçekleşen girişim başarısız olurken, yerel ve ulusal basın bu girişimi “hayal kırıklığı” olarak haber yapmıştı. Özellikle Haberkale konuyu takip ederken, yeni girişim konusunda da takipçi olacak.

 

ÖNCE GEÇMİŞİ TEMİZLESİNLER

Gelişmeyi duyan bir çok kişi, “İlimize büyük firmaların yatırım yapması elbette bizleri sevindirir. İstihdam artar, ekonomiye katkı sağlanır. Ancak, arsa kapatmaya yönelik girişim gibi bir çaba olursa buna tepki gösteririz. Böyle bir girişimi olacaksa firma hiç gelmesin. Fakat gerçekten yatırım yapacaksa kapımız sonuna kadar açık. Ama öncelikle geçmişteki o olumsuz izi silmek için gerekçeli açıklama bekliyoruz. Önce onu temizleyip, sonra yeni girişimi izah etmeliler” yorumunda bulunuyor. Geçmişte yaşanan başarısız girişim “arsa skepülasyonu” olarak değerlendirilmişti. “Bölgeden geçmesi muhtemel yeni otoban ve tren hattı için arsa kapatılıyor” söylentileri yayılmıştı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli