Anahtar Kelimeler: kokusu yayıldı

Yine gaz kokusu yayıldı

Yine gaz kokusu yayıldı

Daha önce de olmuştu

Araştırma yapıldı

 

Netice alınamadı!

 

Kırıkkale şehir merkezi genelinde önceki gün yayılan gaz kokusu büyük panik yarattı

 

GAZ KOKUSU YAYILDI

Kırıkkale şehir merkezi genelinde önceki gün yayılan gaz kokusu büyük panik yarattı. İhbar üzerine AFAD ve Kırgaz ekipleri mahallelerde inceleme başlattı. Kırıkkale AFAD ve Kırgaz görevlileri sahada metangazı tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda her hangi bir metangazı tespit edilemediği öğrenilirken, gaz kokusunun kaynağının neresi olduğu merak konusu oldu. Birkaç yıl önce de yaşanan benzer bir olayda herhangi bir sonuç alınamamış, gaz kokusu bir süre sonra dağılmıştı. 

 

ARAŞTIRMA YAPILDI

AFAD ve Kırıkkale şehir merkezinin doğalgaz yüklenicisi firması Kırgaz ekipleri tarafından gaz kokusunun geldiği bölgelerde inceleme yapılırken herhangi bir gaz kaçağına rastlanılmadı. Günün ilerleyen saatlerinde ise havanın rüzgarlı olması nedeniyle gaz kokusu etkisini kaybetti. Diğer taraftan Kırgaz aboneleri toplu SMS ile bilgilendirdi. Abonelere gönderilen SMS’de “İlimiz bazı bölgelerinde açık alanlarında doğalgaz kokusunu andıran bir koku yayılmıştır. Şirketimizce yapılan ölçümler neticesinde hissedilen kokunun doğalgazdan kaynaklanmadığı belirlenmiştir. Bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili Tüpraş veya gaz dolum tesislerinden ise her hangi bir açıklama yapılmadı.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Akşam saatlerinde Kırıkkale'nin her yerinde hissedilen ağır koku şehirde korkuya neden oldu. Birçok vatandaş kokunun doğalgazdan kaynaklandığını düşünerek gaz vanalarını kapattı. Konuyla ilgili açıklama yapan KIRGAZ; "İlimiz bazı bölgelerinin açık alanlarında doğal gaz kokusunu andıran bir koku yayılmıştır. Şirketimizce yapılan ölçümler neticesinde hissedilen kokunun doğal gazdan kaynaklanmadığı belirlenmiştir. Bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla" ifadesine yer verildi. 

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı