Anahtar Kelimeler: Yine vuracak gibi

Yine don vuracak gibi!

Yine don vuracak gibi!

Yine don vuracak gibi!

Marüt kapıdan baktırıyor?!

Son günlerde yağışlı havanın etkisinde kalan Kırıkkale´nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Mart ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde yağan kar yağışı Kırıkkalelilere ?Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır´ ata sözünü hatırlattı.

KAR BEYAZA BÜRÜDÜ

Yağışlı bir hafta sonu geçiren Kırıkkale´de yüksek kesimlerde kar yağışı yaşandı. Kırıkkale merkezde aralıklarla devam eden sağanak yağış Denek Dağı ve çevresi ile yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bazı kesimlerde yerler beyaza büründü. Yağışsız başlayan bahar mevsiminde yağışlar çiftçileri sevindirse de, kar yağışı ve muhtemel don olayı düşündürmeye başladı. Bugünden itibaren hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON BEKLENTİSİ

Meteoroloji Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bazı kesimlerde zirai don olayı beklendiği bildirildi. Açıklamada ?28 Mart 2016 Pazartesi Günü: İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusunda hafif zirai don olayı beklenmektedir. 29 Mart 2016 Salı Günü: İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz´in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi´nde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. 30 Mart 2016 Çarşamba Günü: İç Anadolu´nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu´nun güney ve batısında hafif, kuzeydoğusunda kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğrasan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir? denildi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı