Anahtar Kelimeler: emzirme haftası kutlandı

?YİH´de emzirme haftası kutlandı?

?YİH´de emzirme haftası kutlandı?

?YİH´de emzirme haftası kutlandı?

 

Sütün önemi anlatıldı     

Kırıkkale Yüksek İhtisasa Hastanesinde 1-7 Ekim dünya emzirme haftası kutlandı. emzirme haftası dalayışıyla anne sütünün önemi ve emzirmenin devamlılığı hakkında hastalara bilgi verilerek karanfil dağıtıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU

Yüksek İhtisas Hastanesinde düzenlenen emzirme haftasına Genel Sekreterliğe bağlı Yüksek İhtisas Hastanesinde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. etkinliğe  Genel Sekreter Op.Dr.Mustafa Boyabatlı  Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Seval Bulut Karatay çalışan anne hemşireler, ebeler, çalışanlar hastanede yatan anne hastalar katıldı.

SÜT BİLGİSİ VERİLDİ

Emzirme haftasının önemi hakkında bilgi veren Hastane Anne Oteli ve Gebe Okullu hemşirelerinden Sultan Ermiş ve Zübeyde Bütün Şahin ?´in birlikte yaptıkları sunumda; ?Emzirmeye doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalı ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesinin, altı aydan sonrada iki yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmeye devam edilmelidir. Anne sütü en doğal, en taze, ve bebeğe en uygun besindir. Anne sütü bebek ile anne arasında vazgeçilmez duygusal  bir bağ oluşturarak her an her yerde bedava ve hazır bir besindir. Anne sütü alan bebeklerin IQ´lerinin +8 puan daha fazla olduğunu, Dünya Sağlık Örgütünün doğumu izleyen ilk altı ayda anne sütü verilmesi ile her yıl 1,5 milyon bebek ölümünün önüne geçilebileceğini belirtmişlerdir? ifadelerini kulandılar.

KARANFİL DAĞITILDI

Genel sekreter  Op.Dr. Mustafa Boyabatlı , ise Hastanede yatmakta olan tüm anne ve anne adayların emzirme haftalarını kutlayarak sağlıklı  bireyler yetiştirmekte emzirmenin önemi ve devamlılığı hakkında bilgilendirip tüm personele de teşekkürlerini etti. Ayrıca, Bu hafta ile ilgili  Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça önderliğinde, Doğum Salonu, Kadın Doğum Yoğun Bakım, Çocuk servisi  ve Nisaiye Servisleri´nde yatan hastaları ziyaret ederek anne sütünün önemi ve emzirmenin devamlılığı hakkında hastalara bilgi verilerek karanfil dağıtıldı.



HASTANE PERSONELİ
14.10.2015 10:27:16
utanmadan bir de kare kare fotoğraf veriyorsunuz.göreve başladığınız günden beri hemşire olupta nöbet tutmayanlar.biz hemşirelerin hakkını gasp edenlere hakkımız haram olsun.sizi şunun bunun yakını şuralı diye oralarda tutanlarada yazıklar olsun.vebali bütün idareci vekillere.3-5 torpilliyi artık yeni dönemde de görürürsek akp ye bir daha oy vermem.hemşire hemşireliğini laboratuarcı kendi görevini yapsın lütfen.onların farkı ne biz bayram tatil demeden nöbet tutalım onlar 8-5 çalışsın artı döner alsın.yazıklar olsun yüzsüzlere.hakkımız haram olsun.haram zehir zıkkım olsun.bunların eşleride nerde döner fazla oroya geçerler.asıl paralel işte bu.

  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli