Anahtar Kelimeler: “Yetkilerini kullanıyorlar”

Yetkilerini kullanıyorlar”

 Yetkilerini kullanıyorlar”

Yetkilerini kullanıyorlar”

Köksal açıklamada bulundu

CHP Grubunun vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesine ilişkin AK Parti Grubu adına Kırıkkale Milletvekili. Oğuz Kağan Köksal konuşma yaptı. Köksal, Polis veya güvenlik güçleri bu toplantı, gösteri yürüyüşlerinde bu üç noktadan hareket etmek suretiyle görevlerini ifa ederler ve bu görevlerini ifa ederken de ellerinde 2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu`ndan ve gene, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`ndan aldıkları yetkileri kullanırlar” dedi.

Genel kurulda konuştu

CHP Grubunun vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesine ilişkin AK Parti Grubu adına Kırıkkale Milletvekili. Oğuz Kağan Köksal konuşma yaptı. Köksal, Anayasa`mızın 34`üncü maddesi toplantı ve gösteri yürüyüşlerini bir hak olarak garanti altına almıştır. Yani, toplantı ve gösteri yürüyüşünü anayasal bir hak olarak. O maddenin sonunda da "Bu hakkı kanunla düzenlenir." demek suretiyle, ne şekilde kullanılacağını anlatmıştır.  Bu noktadan baktığımızda, toplantı, gösteri yürüyüşleri eğer o kanunda yazılan şartlar çerçevesinde yerine getirilen bir toplantı, gösteri yürüyüşü ise orada güvenlik güçlerine üç tane asli görev düşmektedir. Bu asli görevlere baktığımızda birincisi, genel bir toplumsal olayda veya buna benzer toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, bölgede yaşayan insanların mal ve can güvenliğini garanti altına almak” diye konuştu.

Tedbir almak durumundalar

Köksal, Toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılanların can güvenliğini kontrol altına almak. Yani Anayasa`da sayılmış, kendisine hak olarak verilmiş bir konunun yerine getirilmesi için tedbir almak. belki zaman zaman tartışılan, bu tür tartışmalara meydan veren başka bir husus: O toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin içerisine herhangi bir provokatörün karışarak olayların kanunsuz eylem hâline dönüşmesini önlemektir. polisimiz bu yetkileri kullanırken bütün gayesi, olaylardan kimse rahatsız olmasın, kimse mağdur olmasın ve olay çıkmadan mesele halledilsin. Tabii, bu olay meselesine baktığımızda, tabii ki kamu düzeni ve kamu güvenliği de en önde gelen noktalarından birisi olacaktır ve polis bu noktada gerekli tedbirleri almak durumundadır” dedi. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli