Anahtar Kelimeler: Yeşil Vadi nihayet

Yeşil Vadi nihayet?!

Yeşil Vadi nihayet?!

Yeşil Vadi nihayet?!

İlk kazma vuruluyor! 

Yıllardır Kırıkkale kamuoyunun merakla beklediği ve ne zaman gerçekleşeceği merak edilen Yeşil Vadi Projesinde ilk adım atılıyor. Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın girişimleriyle ek bütçeye konan ödenek ihalesinin 30 Ekim´de yapılacağı öğrenildi.

10 MİLYON TL´LİK ÖDENEK

Kırıkkale Güçbirliği Platformunda sürekli gündeme gelmesine rağmen bir türlü adım atılamayan Yeşil Vadi Projesinin ilerlemesi noktasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın girişimleriyle Çevre Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve ek bütçeye 10 milyon TL´lik ödenek eklenmişti. Prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından ihale süreci de başlatılmıştı. Bu sevindirici gelişmenin ardından bir müjdeli haber daha geldi. 10 Milyon TL´lik ihalenin 30 Ekim´de yapılacağı belirtildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Kırıkkale´nin özlemini çektiği Yeşil Vadi Projesinde ilk adım atılmış olacak. Ek bütçeye konan ödeneğin 5 milyon TL´lik diliminin bu yıl içerisinde, ikinci 5 milyonluk diliminin ise 2016 yılında serbest bırakılacağı öğrenildi. İhaleyle birlikte DSİ´nin proje kapsamında Bahşılı-Yahşihan-Irmak köyü arasında bulunan Kızılırmak dere yatağında düzenleme çalışmaları yaptıracağı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ise ıslah çalışmasıyla birlikte rekreasyon çalışmalarında bulunacağı öğrenildi.

50 BİN TON TAŞ TEMİN EDİLMİŞTİ

Atalay´ın direktifleri doğrultusunda projeyle yakından ilgilenen Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise konuyla ilgili önemli adımlar atmıştı. Yeşil vadi projesi için gerekli olan 50 bin ton taşın Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın girişimleri neticesinde, temin edildiği ve önümüzdeki günlerden itibaren taşların alana taşınmaya başlayacağı öğrenildi. 30 Ekim´de yapılacak olan ihalenin ardından çalışmaların farklı bir boyut kazanması ve projenin hızla ilerlemesi bekleniyor. İhale tarihinin netlik kazanması  Kırıkkale´de sevinçle karşılandı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli