Anahtar Kelimeler: YEŞİL VADİ START VERİLDİ

YEŞİL VADİ DE START VERİLDİ

YEŞİL VADİ DE START VERİLDİ

YEŞİL VADİ DE START VERİLDİ

Kırıkkale için önemli gelişme

Başbakan eski yardımcısı Beşir Atalay´ın önerisiyle oluşturulan Kırıkkale´de yatırımların takibi açısından büyük önem taşıyan Güçbirliği Platformunun girişimleriyle tekrar gündeme gelen Yeşil Vadi Projesi nihayet hayat buluyor. Projenin ortakları üzerine düşeni yerine getirirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi rekreasyon alanları için çalışmalarına başladı.

GÜÇBİRLİĞİNİN MEYVESİ

5 milyon nüfuslu Başkent Ankara´nın yanı başında bulunan ve sahip olduğu potansiyelle başkentin bir çok alanda yükünü paylaşmaya müsait olan Kırıkkale´de yıllardır özlemi çekilen Yeşil Vadi Projesi nihayet start aldı. Yıllar önce gündeme gelmesine rağmen gerekli bürokratik engelleri aşabilecek siyasi iradenin bulunamaması nedeniyle sürekli ertelenen ve bir önceki dönemde oluşturulan Kırıkkale Güçbirliği Platformunun girişimleriyle, Yeşil Vadi Projesinde engeller bir bir ortadan kaldırıldı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından Kırıkkale´ye davet edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ekiplerini Yeşil Vadi Projesi için görevlendirmişti. Verilen sözler bir bir yerine getirilmeye başlanırken, çalışmalar Güçbirliğinin meyvesi olarak yorumlanıyor. 

DOLGU ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in direktifleri doğrultusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi 1. Etap yapım çalışmaları hızlı başladı. Alana makine ve ekipmanlarını yerleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kırıkkale OSB ile Irmak Köyü arasında kalan bölümde ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Kızılırmak yatağı, yapılacak olan kazı-dolgu imalatları ile 50 m´lik sabit bir genişliğe kavuşturulacak, yatak şevlerine sağlı sollu olmak üzere 2.550 metre boyunca taş tahkimat yapılacak ve yine 2.550 metre boyunca sağlı sollu servis yolları yapılacak.

ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, hem Ankara hem Kırıkkale hem de Doğu ve Karadeniz´e seyahat etmekte olan tüm vatandaşlara; doğayla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturmuş olacak. Oluşacak olan bu bölge, Kırıkkale ilinin cazibe merkezi haline gelecek ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. Botanik bahçeleri, kafeteryalar, spor alanları, restoranlar, piknik alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş alanları, pazar alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çok yönlü bir rekreasyon projesi olan Yeşil Vadi de; bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, kondisyon istasyonları gibi sayısız donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı