Anahtar Kelimeler: Yaz spor okulları açıldı

Yaz spor okulları açıldı

Yaz spor okulları açıldı

Yaz spor okulları açıldı

Açılış töreni yapıldı     

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Yaz Spor Okullarının açılışı düzenlene törenle yapıldı. Açılışta konuşan Vali Kolat geleceğin nesilleri olarak gördükleri gençlerin sağlık toplum oluşturmaları için sporun şart olduğunu söyledi

AÇILIŞ TÖRENİ

Kırıkkale de Geleneksel Yaz Spor Okulları açılışı 17 Ağustos Kapalı Spor salonunda yapılan törenle yapıldı.  Bu yıl geçen yıla oranla katılım sayısında oldukça artışın yaşanmasının yanı sıra branş sayısında o kadar arttığı görüldü. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde bir araya gelen minik sporcuların açılışta oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

30 BRANŞTA

30 branşta hizmet verecek olan yaz Spor okullarında tek ücretli kursun yüzme olduğu belirtildi. Diğer spor branşlarında ise ücret alınmıyor. O branşlar : Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Jimnastik, Bedensel Engelliler, Futbol, Güreş, Görme Engelliler, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, İşitme Engelliler, Judo, Karete, Kick Boks, Masa Tenisi, Okculuk, Özel Sporcular, Satranç, Teakwando, Tenis, Voleybol, Vucüt Geliştirme, Fitnes ve Bilek Güreşi.

GENİŞ KATILIM

Yaz Spor okullarının açılışına Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Jandarma alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rıfat Ünlü, Müftü Bekir Gerek, İl Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, il müdürleri ile birlikte kalabalık bir öğrencinin yanı sıra veliler katıldı.

SPOR BİR YAŞAMDIR

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rıfat Ünlü; Çocuk ve gençlerimizi spor'a yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri 30 Branşta 40 Antrenör eşliğinde kurslarımız açıldığını belirtti. İl Müdürü Ünlü Spor bir yaşam kültürüdür, bu kültürü  çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır.  Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler enerjilerini spor ile değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkan sağlayacaktır. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklarından alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır” ifadesini kullandı. Ünlü ayrıca Gençlik kamplarından bugüne kadar 360 gencin yaralandığını belirterek Diyanet işleri başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sivil toplum kuruluşları arasında yapılan protokoller yapılmıştır. Bu protokollerle gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktayız ifadesini kullandı.

İSTİKRAR ÖNEMLİ FAKTÖR

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, konuşmasında spora büyük önem verdikleri ilde başarılı sporcuların çıktığını bunun alt yapısının da yaz spor okulları olduğunu söyledi. Vali Kolat herkesin mutlaka bir dalda spor yapmasını istediğini en azından yürüyüş yapmasını istediğini insan sağlığı açısından da sporun büyük önemi olduğunu söyledi. Vali Kolat Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın hem maddi hem manevi yönden iyi yetiştirilmesi gerekir. Sağlıklı bir toplum için spor ve hareket şarttır. Bu anlamda ülkemiz genelinde açılan yaz okulları, ilimizde de her sene açılmaktadır. Ben memnuniyetle görüyorum ki, açılan spor okullarına büyük ilgi duyulmaktadır. Bunun gereği gibi sürdürülebilmesi için sizlerin devamlılığınıza ve gayretinize bağlıdır. Önemli olan devamlılıktır, istikrardır. Bizim buradaki amacımız, geleceğin sporcularını yetiştirmektir. Sporumuzun geleceğini burada görüyoruz. Bu anlamda hemen herkese görevler düşüyor” dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİLDİ

Açılış daha sonra Halk oyunları gösteri ve Yaz Spor Okulu bünyesindeki minik sporcuların gösterileri ile devam etti. Minik boksörlerin ve güreşçilerin ve okçuların gösterileri törene katılmanlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Vali Kolat açılış töreninde minik sporcularla sık sık sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekindi.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli