Anahtar Kelimeler: Yaşam’ yangın tatbikatı

Yaşam’da yangın tatbikatı

Yaşam’da yangın tatbikatı

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan masa başı teorik deprem ve yangın tatbikatı bilgilendirme çalışmasının ardından şimdi de uygulamalı olarak yangın tatbikatı yapıldı.

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yaşam Hastanesi’nde tüm hastane personeli deprem ve yangın başta olmak üzere afetler ve kurtarma çalışmaları konusunda bilgilendirildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan masa başı teorik deprem ve yangın tatbikatı bilgilendirme çalışmasının ardından şimdi de uygulamalı olarak yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesinde AFAD uzmanları Sedat Ayar, Mutlu Kütükoğlu ve Harun Özbek personeli hem bilgilendirdi ve hem de uygulamalı eğitime dahil etti.

İKİ AYRI KONUDA BİLGİLENDİRME

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Sedat Ayar, personeli önce depremler ve yangınlar konusunda bilgilendirdi. Deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem esnasında ne yapılması gerektiği anlatıldı ve sonrasında ise kurtarma çalışmalarının nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Yangınlar konusunda yangın olmaması için alınması gereken önlemler, yangın türleri ve bu yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği hakkında sunum yapıldı.

UYGULAMA YAPILDI

Sunumun ve bilgiye yönelik verilerin ardından hastane otoparkında personelin katılımı ile uygulamalı yangın tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD Uzmanı Sedat Yarar, oto parkta güvenli ortamda yakılan ateşi önce kendisi söndürdü ve sonrasında da personele kontrollü şekilde yangının nasıl söndürüleceğini uygulamalı gösterdi. Teorik ve pratik uygulamalar başarılı şekilde gerçekleştirilirken, Deprem öncesinde gerekli standart önlemlerin alınması, deprem esnasında da bilinen kurallara uyulması gerektiği hatırlatıldı. Sonrasında ise kurtarma çalışmalarının daha önce elde edilen tecrübeler ışığında yapılması gerektiği hatırlatıldı.

BAŞARIL VE VERİMLİ GEÇTİ

Yangınlarda da yangın olmaması için tüm tedbirlerin standart gereklere göre alınması gerektiği hatırlatılarak, yangınlara müdahale konusunda da yangın söndürme cihazları başta olmak üzere ekipmanların bulundurulmasının altı çizilerek, yangının türüne göre kontrollü şekilde müdahalenin şart olduğu vurgulandı. Hastanede başarılı şekilde gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı çalışmanın verimli geçtiği belirtildi. Hastane Başhekimi Op. Dr. Bayram Işık ve Hastane Müdiresi Özlem Öztürk Çelebi AFAD personeline desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false