?Yargıyı siyasetten temizleyeceğiz?

?Yargıyı siyasetten temizleyeceğiz?

?Yargıyı siyasetten temizleyeceğiz?

Baro´ya ziyaret?

MHP´liler Baro Başkanlığı´na seçilen Avukat Erol Çakır´ı ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Baloğlu, ?MHP iktidarında her ailenin bir avukatı olacak? dedi.

ÇAKIR´A ZİYARET

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Baro Başkanlığı seçimi ile başkanlık görevine seçilen ve mazbatasını alarak görevine başlayan Avukat Erol Çakır, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP Kırıkkale Milletvekili adayları Seyit Ahmet Göçer, Diş Hekimi Tacettin Silsüpür ve Avukat Abdullah Pekgöz´ü makamında ağırladı. Ziyarette Baro 2. Başkanı Avukat Murat Abalı ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. MHP´liler Avukat Çakır´a görevinde başarılar dilediler.

TÜM KESİMİ  KAPSAYACAK

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Baloğlu, MHP iktidarında yargı sisteminin toplumun tüm kesimi kapsayacak bir şekilde düzenleneceğini ifade ederek, 13 yıldır hukuk sisteminin ağır darbeler aldığını sözlerine ekledi. Baloğlu, partilerinin seçim beyannamelerinde yer alan anayasa ve yargı kısmındaki maddeler hakkında da bilgiler verdi.  Avukatların adli yardım ve CMK ödeneklerinin artırılacağını ifade eden Baloğlu, ayrıca stajyer avukatların haklarında da iyileştirmeler yapılacağını ifade belirtti. Baloğlu, stajyer avukatlara Adalet Komisyonu Fonu´ndan faizsiz kredi ve büro desteği sağlanacağını müjdeledi. 

AİLE AVUKATLIĞI OLACAK

Baloğlu şöyle konuştu: ?Anayasa genel koruma hükümlerini esas alacak ve ?Toplum Sözleşmesi? niteliğinde olacaktır. Parlamenter demokratik sistem sürdürülecektir. Anayasanın ilk dört maddesi ilelebet korunacaktır. Yargı sistemi etkin, erişilebilir, hızlı ve adil bir yapıya kavuşturulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan aile avukatlığı sistemi oluşturulacaktır.?

MİLLİ VE DEMOKRATİK ANAYASA

?Hukukun üstünlüğünün, insan şeref ve haysiyetinin; fikir, teşebbüs, din ve vicdan özgürlüğünün teminatı olarak demokrasiyi sadece bir siyasî rejim değil, aynı zamanda bir hayat tarzı olarak gören partimiz, sosyal ve siyasî ilişkilerde, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işletilmesinin gereğine inanmaktadır. Milli ve demokratik nitelikte bir Anayasanın, mümkün olabildiğince geniş bir uzlaşmaya dayanmasını, genel sınırlama hükümlerinden daha çok genel koruma hükümlerine yer vermesini ve özgürlükleri esas almasını savunmaktayız.?



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli