Anahtar Kelimeler: Yardımlar Gönderildi

Yardımlar Gönderildi

Yardımlar Gönderildi

Yardımlar Gönderildi

Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım TIR´ları yola çıktı.

 

79 Bin Tl Nakdi Yardım

Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için Hüseyin Kahya Parkı´nda kurulan yardım çadırında toplanan 3 tır, düzenlenen törenle dualar eşliğinde uğurlandı. Ayrıca törende nakdi olarak toplanan 79 bin 520 TL çekte, Milletvekili Mehmet Demir tarafından İHH yetkilisi İsmail Kösal´a takdim edildi.

 

Kardeşlerimiz Yalnız Değil

Ülkelerinde yaşadıkları savaş nedeniyle Bayırcubak Türkmenleri´nin zor durumda olduğunu belirten Milletvekili Mehmet Demir, ?Devlet ve millet olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu TIR´ların ve yardımların burada toplanması, kardeşlerimizin yalnız olmadığının bir göstergesidir. Değerli vakıf dostları aracılığıyla yardım gönderiyoruz. Burada yardım toplayan arkadaşlarımızı yerlerinde ziyaret ettik, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Empati yaparsak sokakta, karda kışta ayakkabısı olmayan bir çocuğumuzu düşünelim. Bunu düşünüp empati edersek bu yardımların artarak devam edeceğini düşünüyorum? şeklinde konuştu.

 

Mutluluğu Yaşıyoruz

Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği adına konuşma yapan Osam Akca, ?Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği olarak Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimiz için düzenlediğimiz yardım kampanyamızı sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bugün bizler, Un, battaniye ve bebe büsküvisinden oluşan 3 tır malzemeyi mazlum Türkmen kardeşlerimize göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.?

 

Teşekkür Etti

?Kampanyamız kapsamında ayrıca 2 tır dolusu yardım malzemesi temin edebilecek miktar olan 79 bin 520 TL nakit para ise bölgedeki ihtiyaca yönelik kullanılması için İHH İnsanî Yardım Vakfı temsilcisine teslim edildi. Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği üyelesi kuruluşlar, yani Geylani Hzimet Vakfı, Kırıkkale İlim Marifet Ahlak Vakfı, Rahmeteli Gıda Bankası, İkra Vakfı, Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı, Hayrat Vakfı, Dostlar Derneği, Gülzar-ı Mualla Vakfı, Dolunay Derneği, Seher Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bizler; yardım kampanyamıza izin vererek, maddi-manevi yardımlarını esirgemeyen Vali Ali Kolat´a, çadırımıza kadar gelerek desteklerini sunan Kırıkkale´mizin değerli milletvekillerine, isimlerini burada ayrı ayrı sayamayacağımız, kampanyamıza destek veren tüm kurum, kuruluş ve işadamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz? dedi.

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false