Anahtar Kelimeler: Yalana yalana…!

Yalana bak yalana…!

Yalana bak yalana…!

Milleti borçlandırmışsın…!

Laf ebeliği yapma…!

 

Hani 10 bin kişi alınıyordu?

 

Ceza yiyerek borç ödeme sistemi!

 

Saygılı, Kırıkkalelileri ceza yiyerek borç ödemeye mahkum etmiş, buna bir de açıklama yapıyor.

 

MİLLETİ BORÇLANDIRMIŞ!

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın belediyenin borçlarını yayınlamasının ardından eski başkan Mehmet Saygılı sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulundu. Ancak, açıklamasında dikkat çeken konu kendisinin ve belediyenin değil, milletin borçlanmış olduğuydu ki, buna açıklaması olmadı. Önal’ın yaptığı yayına göre Kırıkkale Belediyesi 887 milyon lira borçlu. Yapılandırma ve alacaklar ile borç 691 milyon liraya düşüyor. Bunun ise 571 milyon lirası Aselsan’a EDS borcu olarak dikkat çekiyor.

 

MİLLETE TUZAK KURAN SİSTEM!

Mehmet Saygılı, bunun üzerine açıklamada bulundu. Aselsan borcunun aslında bazı araçların alımı ve yatırımlar için kullanıldığını öne sürdü. Ancak bu borca kefil olan ne kendisi ne de belediye. Tam anlamıyla millet borçlanmış durumda. Yani millet ceza yedikçe borç ödeniyor. Borcun milletin cebi ve cüzdanına bağlandığı açıkça görülüyor. Kırıkkale kamuoyu buna tepki gösteriyor. Millete tuzak ve kapan kuran bir sistem ile yatırım yapılmaya çalışıldığı vurgulanıyor. 

 

KREDİ İÇİN AÇIKLAMA YOK!

Öte yandan bugüne kadar hiçbir konuya açıklamada bulunmayan Saygılı’nın buna açıklama yapması dikkat çekici bulundu. Bu arada bir iş için kredi çekildiği ve bunun parasının ödendiğini söyleyen Saygılı’nın bu işin ne olduğu, kredinin miktarının ne kadar olduğu ve ödemenin ne şekilde yapıldığını da açıklamaması dikkat çekici bulundu. 

 

ESKİLERİ YİNE SUÇLADI

Bugüne kadar belediyenin ve kendisinin kaç ihale yaptığı, ne kadarlık ihaleler olduğu konusunda da hiçbir açıklaması olmayan Saygılı’nın bunlar için de açıklama yapması isteniyor. Hâlâ eski yönetimleri suçlayan ve bazı borçların 30-40 yıllık eski borç olduğunu söyleyen Saygılı’ya bunun için de tepki var. Her seferinde eski yönetimleri suçlayan Saygılı’ya eski başkanlardan Veli Korkmaz tepki göstermişti.

 

CÜZDANIMIZA BAĞLAMIŞ

Her şeyden öte belediyeyi, aslında doğrudan milleti bir kalemde 571 milyon lira borçlandıran ve millet ceza yedikçe ödenen bu borcun gerekli olup olmadığı da tartışma konusu. Bir çok kişi, “Bunu kredi çekerek, İller Bankası’nı kullanarak yapabilirdi. Borcu doğrudan milletin cüzdanına bağlamış. Sen değil, millet yapmış o zaman bunca yatırımı, ortada doğru dürüst yatırım bile yok, araç alımından başka. 

 

CEZA YİYEREK BORÇ ÖDEME SİSTEMİ!

Bunu da nasıl yaptı, kimi zengin etti, ihale nasıl oldu bilinmiyor. Sen niye övünüyorsun ki, övünülecek bir şey varsa. Ki bunda övünülecek bir şey yok, milleti gırtlağına kadar borçlandırmışsın. Ceza yiyerek borç ödenir mi? Bunu da gördük. Üstelik, bu rakamın 1 milyon 200 bin lira olduğu ve millete ceza keserek rakamın 571 milyon liraya düşürüldüğü ileri sürülüyor. Buna da bir açıklama yapsana” diyor. 

 

HANİ 10 BİN KİŞİ İŞE BAŞLIYORDU?

Yalanla yanlışı birbirine karıştırarak milletin de kafasını yeni başkan ve yönetim için karıştırmaya çalışan Saygılı’nın seçimden önceki Roketsan’a 10 bin işçi sözü de hatırlatılıyor. Bir çok kişi, “Seçim öncesi Roketsan’a hani 10 bin kişi alınacak diyordun. Haydi aldır bakalım. Milletin çocukları iş bekliyor. Haydi görelim adamlığını. Yalan mı söylüyorsun gerçek mi göster bize. Ne zaman başlıyor çocuklar işe?” diyor.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli