Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur HABERKALE´ye konuştu

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur HABERKALE´ye konuştu

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur HABERKALE´ye konuştu

?Tarihi köprünün

çevresi çok şık olacak?

 

Toplu konut yapılacak

Kırıkkale´nin son yıllarda en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesinin Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Belediye´nin çalışmaları, hedefleri, projeleri ve özellikle kendisinin siyasi düşünceleri konusunda HABERKALE´ye özel açıklamalarda bulundu.

TOPLU KONUT YAPILACAK

Yahşihan İlçesine yönelik çalışmalarını Haberkale´ye anlatan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, projelerin uygulamaya geçileceğini belirtti. Sungur, ?Er Yapı ile yürütülen çalışma doğrultusunda satmak amaçlı konutlar yaptık. Belediyemizin kasasına 3.5 milyon lira girdi. Bizim geldiğimizde kat oranı o bölgede 6 idi. 8 kata çıkardık. Bunu ticari olarak belirledik. Açıkçası Belediyemize katkı olsun diye kurnazlık yaptık. Bu sayede kasamıza para girdi. Tekrar iktidar olursak toplu konut yapacağız. Bu, şu anlama geliyor. Eskiden arsa değeri azdı bölgemizde, yani arsa az para ederken, şimdi arsalar daha da değerlendi? dedi.

İSMİ ESKİ BİR YER

İlçeye yönelik sosyal ve yeşil alan çalışmaları konusunda da bilgiler veren Başkan Sungur, ?Göreve geldiğimde Yahşihan´daki tarihi köprü iyi durumda değildi. Köprüye restorasyon yapıldı. Restorasyondan sonra sizlerin de bildiği gibi bu çevrede düzeltmeler ve yeni düzenlemeler vardı. 1402´de ismi konulan bir ilçe burası. Türklere ev sahipliği yapmış bir bölge. Adı üstünde hanlardan oluşuyor. İsmi Timurlenk tarafından konuluyor. Köprü ise Abdülhamit Han tarafın9dan yapıldı deniyor. Temeli 1402´de atılmış. 1405 yılında araç geçişine izin verilmiş.

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Geçen yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilat yapıldı köprüye. Japonya´dan bu iş için malzemeler getirildi. Ancak yeterli olmadı. Biz restore edip çevresine kafeler ve büfeler ile bir takım sosyal çalışmalar yapacağız. Böylelikle bu bölge çok aktif hale getirilecek. İlçemizi bu kıymetli eser ile daha da güzel hale getirmeyi planlıyoruz? dedi. Sungur, teşkilatla ilgili çalışmalar ve teşkilatla arasının nasıl olduğu yönündeki sorumuza ise ?Hiçbir sorun yok. Halkımız ve teşkilatımızın uygun gördüğü sürece herkesin emrindeyim? dedi. (SON)



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli