Anahtar Kelimeler: Yağışlı hava geliyor

Yağışlı hava geliyor

Yağışlı hava geliyor

Yağışlı hava geliyor

Yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde termometrelerde sabit derece koruyan hava sıcaklığı hakkında açıklamalarda bulundu. İç Anadolu Bölgesi´nde Kırıkkale ve diğer bölge illerinde olmak üzere sağanak yağış görülebileceği belirtildi.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, pazartesi ve Salı günü Türkiye genelinde az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. Sıcaklık iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatısı yer yer çok bulutlu, pazartesi ve Salı günleri öğle saatlerinden sonra Kırıkkale, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AZ BULUTLU VE AÇIK GEÇECEK

Türkiye´nin kuzeyi ile batı bölgelerin iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu´nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Bolu, Düzce, Karabük, Ordu ve Artvin ile Bursa´nın güneydoğusu, Balıkesir´in doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.

KIYI EGE´DE KUVVETLİ RÜZGÂR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye´nin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 -4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege´de kuvvetli esecek.

SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇECEK

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatısı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı