Anahtar Kelimeler: Yağış etkili oluyor

Yağış etkili oluyor

Yağış etkili oluyor

Meteoroloji, 28 Kasım-2 Aralık haftasının hava tahmin raporunu paylaşıldı. 5 günlük rapora göre, pazar gününden itibaren yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak.

YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji, 28 Kasım-2 Aralık haftasının hava tahmin raporunu paylaşıldı. 5 günlük rapora göre, pazar gününden itibaren yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat çekilen açıklamada, Uşak, Bilecik, Kütahya ve Burdur'un da aralarında bulunduğu 36 il için kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Kasım-2 Aralık haftasının hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki haftanın ortasında yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışının etkili olacak.

KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; çarşamba günü, Bilecik, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Yozgat'ta kar yağışı etkili olacak. Perşembe günü ise Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da kar yağışı bekleniyor.

İÇ ANADOLU’DA DURUM

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Ankara il merkezi ile kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırıtna (40-70 kmsa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kırıkkale’de üç gündür yağmurlu hava etkili oluyor. Yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor. Yağışa rağmen sıcaklık değeri 20 dereceye kadar çıktı. Önümüzdeki günlerde sıcaklık değerinin de düşmesi bekleniyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli