Anahtar Kelimeler: Yaban hayatına takip

Yaban hayatına takip

Yaban hayatına takip

Yaban hayvanları içindeki toplam 650 tür koruma altında bulunuyor. Kırıkkale DKMP, standart yöntemler ile türleri izleyip koruma stratejileriyle yaban hayatı korumaya devam ediyor.

TAKİP EDİLİYOR

Yaban hayvanlarını yaşam alanlarıyla koruyan Kırıkkale DKMP, fotokapan, halkalama ve GPS-GSM'li tasmalarla türleri izleyip, koruma stratejilerini tespit ediyor. Kurum, bölge düzeyinde inşa ettiği Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile doğada farklı nedenlerle yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ederek yaşam alanlarına salıyor. Ağır kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için uygun yerlerde, 2012'den bu yana, Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin 600 ton besin desteği sağlandı.

 

KORUMA SAĞLANIYOR

Bununla birlikte mevsim ve arazi şartları nedeniyle suya erişemeyen yaban hayvanlarına su sağlanması amacıyla da gölet ve sondaj yapılıyor, çıkarılan su, yalaklar kullanılarak yaban hayvanlarıyla buluşturuluyor. Tür koruma çalışmaları kapsamında yararlanılan çeşitli görseller zaman zaman Kırıkkale DKMP'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak bu konuda kamuoyunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Kırıkkale DKMP, halkın da duyarlılığıyla, koruma çalışmalarını en üst seviyeye çıkarmak için faaliyetlerini sürdürüyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı