Anahtar Kelimeler: Refah kongre yaptı

Y. Refah kongre yaptı

Y. Refah kongre yaptı

Y. Refah kongre yaptı

Yeniden Refah Partisi birinci olağan kongresine katılan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal Türkiye´nin her alanda geriye gittiğini her konuda dışa bağlandığını söyledi. Aydal Her şeyi açık konuşarak yanlışları ve doğruları halka anlatacağız? dedi.

KONGRE YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongreye katılan Genel Başkan Yarımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal ?Her bahar bir çiçekle başlar? şeklindeki ifadesi ile yaptığı konuşmada Türkiye´nin her alanda ve her konuda geriye gittiğini, dışa bağımlılığımızın son 17 yılda tavan yaptığını söyledi.  Konuşmasında Türkiye´nin resmini sunmak olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aydal; hepimiz Türkiye için çalışıyorsak bu rakamları iktidarı ile muhalefetiyle hepimiz dinlemek ve ya gerçekten doğru ise? sorusunu sormak mecburiyetindeyiz. Bir yanlış varsa söylemek durumundayım. Başka gidecek ülkemiz yok bizim, bir tek Türkiye´miz var. Yanlışları söylemek var olma sebebimizdir. Bir ülkeyi ayağa kaldıran en önemli şey eğitimdir. Eğer siz çocuklarınızı iyi eğitemiyorsanız 21. yüzyıl sonrasına meydan okuyamazsınız. Eğitimde dünya milletleri arasında kaçıncı sıradayız? Türkiye 101. sırada. OICD ülkeleri yani kalkınmakta olan 38 ülkenin arasında ise maalesef 35. sıradayız.  Şu anda ise 54. sıradayız tüm okulların adını İmam Hatip yapıp bu bakar berbat sonuçları alıyor olmak İmam Hatip kelimesinin o ulvi ismine de yazık ediliyor demek. Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir ekonomik ve eğitim sistemi yok. Eğer siz eğitiminizi düzeltemiyorsanız ülkenin ekonomisini berbat ediyorsunuz demektir? dedi.

SAMANI BİLE İTHAL EDİYORUZ

Türkiye´de hayvancılığın yerle bir edildiğini anlatan Aydal samanın bile ithal edildiğini belirtti. Türkiye´nin 2002 de dış borcunun 129 milyar dolar olduğunu şimdi sadece dış borcun 453 milyar dolar olduğunu söyledi. Aradaki farkın 324 milyar dolar olduğunu kaydeden Aydal ?Yani dışarıdan 324 milyar dolar borç almış AK Parti. Türkiye 480 milyar dolar iç borçlanması var. İkisini topladığınızda 800-900 milyar dolar ediyor.  Hükümetler borçlanır. Borç yiğidin kamçısıdır ama bizlerde çok kamçı yedik? şeklinde konuştu.

YANLIŞ POLİTİKALARLA YÖNETİLİYORUZ

Konuşmasını Türkiye´nin yanlış politikalarla yönetilmeye çalışıldığını belirterek sürdüren Aydal ?AK Parti hükümeti çok yanlış bir kurgu yaptı. Türkiye´nin gelir getirici kurumlarını varlık fonuna devrettiler. Yabancı sermayeye alacakları garanti olsun diye. Biz bir zamanlar kendine gıda açısından yeten yedi ülkeden biriyiz diye övünürdük. Olay tek boyutlu değil. Bütün bunları anlatırken AK partiyi suçluyor olmayacağım. Dışarıda dış ülkelerin bir kurgusu var. Amerikalısı Türkiye´yi batırmak için uğraşır, Rus´u batırmak için uğraşır, Avrupalısı batırmak için uğraşır. İktidar eğer muktedir ise bunlara karşı tedbir alır. Türkiye´nin bütün dostları geçici, bütün düşmanları da geçicidir. Dışarının bir tuzağı var. Türkiye´ye öyle bir karar aldırdılar ki köylerdeki bütün adamların tamamını büyük şehirler sürdüler. Bizin nüfusun %70 köylerde yaşar %30 şehirlerde yaşardı. Şimdi ise yanlış politikalar yüzünden % 9.25´i köylerde yaşıyor? Dedi

TÜRKİYE´DE HAYVANCILIK ÖLDÜ

Türkiye´de hayvancılığın bu hükümet eliyle öldürüldüğünü savunan Aydal konuşmasını şöyle sürdürdü
: ?Siz hala hayvancılık niye öldü diyorsunuz. Yetiştiren adan kalmadı ki. Eğer siz hayvanın otlayacağı merayı 24 milyar hektardan 8.5milyar hektara düşürürseniz hayvancılık ölür. Hayvanın otlayacağı yer yok. Siz eğer şeker fabrikalarını kapatırsanız hayvancılıkta ölür. Türkiye de koyun sayımız bu iktidar döneminde 51 milyondan 31 bine düştü. 2015 de inek sayısı 2 milyon 650 bin adet sığırımız vardı. 2017 de bu sayı 1 milyon 400 bine düştü. Bakan diyor ki Avrupa´da en çok sığır sahibi ülkelerden biriyiz. Çok doğru bizde sığır çok ama nasıl çok bu hükümet dönemi başında yabancı ırk  inekler fazla süt veriyor sanılarak alınan inekler 1 milyon 800 bin adetti. Şimdi 7 milyon 800 bin adet bunların hepsine dolar cinsinden para ödedik. Biz bizde yaşayanları öldürüp yurt dışından ithal edilenleri marifet saydık.  Bunları alırken özel yemini de,  ilacını da, samanını da benden alacaksın diyor. Allah aşkına bu saman kafalılık değil de nedir. Eğer siz ilacını, yemini, samanı dışarıdan almaya imza atarsanız dışarıya bağlanmış demeksiniz. Habire dolar ödüyorsunuz. Biz sanıyoruz ki bu inekler Hollanda´dan geldiğinde oradaki gibi verimli olurlar bu da yanlış bir anlayış. Hollanda da 45 litre süt veren inekler bizde 10.87 litre veriyor. Biz gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz? Aydal daha sonra partililerin sorularını yanıtladı. Toplantıda ayrıca ARGE başkan yardımcısı Onur Arbas ta kısa bir konuşma yaparak Şeniden Refah Partisinin Türkiye´nin umudu olacağını söyledi. Buna inandıklarını belirten Arbas inanılmayan bir şeyin başarılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

MİLLETİMİZ İÇİN BİZ VARIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan kurucu il başkanı Arif Erdal Yeniden Refah Partisinin 23 Kasım 2018´de resmî kuruluşunu gerçekleştirerek o günden bu yana ?Milletimiz için Biz Varız´ sloganı ile ülkemizin dört bir yanında çalışmalarına başladığını söyledi. Aydal ?Yeniden Refah Partisi çatısı altında maddi kalkınmayı, manevi kalkınmayı gerçekleştirmeyi, ?Yeniden Büyük Türkiye´yi  kurmayı, ?Yeniden Büyük Türkiye´nin öncülüğünde kuvvetin değil hakkın üstün tutulduğu Adil bir Dünya´yı kurmak için  Milli Görüş misyon ve vizyonunu toplumun ve siyasetin bütün alanlarına yayarak, hak ve adaleti, adil düzeni, üreten ve güçlü ekonomiyi, iç ve dış politikayı yapıcı bir siyaset ile yeniden tesisi için yola çıkan sayın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan´ın beyin her koşul ve şartta yanında olmak için, Milli Görüş sancağının kıyamet sabahına kadar dalgalanmaya devam etmesine olan inancımız gereği, her şeye karşı olan bir muhalefet anlayışı yerine, yapılan doğru işleri tebrik edip yapanlara teşekkür eden, gerek gördüğünde yapıcı eleştirilerini çözüm önerileri ile birlikte kamuoyuna açıklayan yapıcı bir siyaset anlayışıyla çalışmalarımızı bugüne kadar aşk ve gayretle yürüttük? dedi.

HAK VE ADALETTEN AYRILMAYACAĞIZ

Yeniden refah partisi olarak Her ne şart altında olursa olsun   Hak ve Adaletten kesinlikle ayrılmayacağını bütün insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin adil davranacağını güçlü olanın haklı sayıldığı değil, haklı olanın güçlü olduğu adil  bir  dünyanın kurulması için çalışılacağını belirten Arif Erdal ?Bütün insanlığa ve mahlukata şefkatle muameleyi esas alacağız. Yöntemimiz sevgi ve şefkatle ikna etmektir. Ülkemizde yaşayan hiç kimseyi dışlamayacağız İyiyi, güzeli, doğruları, faydalı işleri ve adaletin gereğini sabır ve azimle herkese anlatacağız. Milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliğini güçlendireceğiz. Devletimizin Bekası ve milletimizin izzeti için bütün gücümüzle çalışacağız.. Adalet, Refah, Huzur ve Barış içinde, insan haklarını gözeterek,  İzzet ve onurlu bir yaşam sağlamak için yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızın şeffaf bir şekilde hesabını vereceğiz. Milletimizin üzerinde Millet iradesinden başka, hiçbir beşeri güç tanımayacağız. Milletimizi   milli ve manevi  değerlerimiz etrafında birleştireceğiz ve ülkemizin bölünmez bir bütün teşkil etmesini sağlayacağız. Devlet Millet kaynaşmasını temin edeceğiz. Siyasetin Ülkemizin ve Milletimizin menfaatleri doğrultusunda uzlaşmacı, yapıcı bir kurum haline dönüşmesine öncülük edeceğiz. Bütün siyasi partilere Ülkemize yaptıkları Doğru ve Yararlı hizmetleri için teşekkür edeceğiz, eksikliklerini ve hatalarını yapıcı bir üslupla  ortaya koyacağız.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN

Yeniden Refah partisi olarak bizler Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan´ın liderliğinde 50 yıllık kadim Milli Görüş Hareketinin, 14 asırlık Peygamberi yürüyüşün  ve  Hz. Adem´den bugüne kadar süren mücadelenin yeni adımları atarak. Milli Görüş çınarını yeniden yeşertmek,  O çınarın gölgesinde milletimizi yeniden bir araya getirmek, köklerini daha derinlere taşımak, ne yapılırsa yapılsın yıkılmayacağını  bütün dünyaya bir kez daha göstermek için yola çıktık. Bütün gücümüzle çalışacağız. İnşallah bunu başaracağız.   Çünkü bizim gücümüz İmanımızdadır, tarihimizdedir, ceddimizin bize bıraktığı mirastadır, Bizim gücümüz Sultan Abdulhamid Han Hz.lerinin bu millet için ettiği dualardadır. Erbakan Hocamızın ?İman varsa, imkan vardır? sözündedir.. Bizim gücümüz;  ?Hakk gelince, Batıl zail olmaya mahkumdur?  düsturundadır Bizim gücümüz;  bizi bekleyen mazlumların gözlerindeki umut,  dillerindeki  duadadır? diye konuştu, Berkay Düğün Salonunda kalabalık bir davetli grubunun katılımı ile yapılan kongre sonunda tek listeyle gerçekleştirilen oylamada Arif Erdal tüm delegelerin oyunu alarak yeniden il başkanlığına seçildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false