Anahtar Kelimeler: Vergi rekortmenlerine ödül

Vergi rekortmenlerine ödül

Vergi rekortmenlerine ödül

Vergi rekortmenlerine ödül

Vali ödül verdi

Kimler rekortmen oldu?

Kırıkkale'de 2014 yılında Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi sıralamasında ilk 3'e giren mükellefler ödüllendirildi. Valilik Toplantı Salonunda yapılan ödül törenine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, yetkililer ve işadamları katıldı.

Ne kadar vergi gödendi?

Ödül töreni öncesinde konuşan İl Defterdar Vekili Ömer Kılıçlı, Kırıkkale'deki vergiler ve vergi rekortmenleri hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilerde Kurumlar Vergisi alanında 1720 mükellefin, Gerçek kişiler alanında 9066 mükellefin ve basit usulde gelir vergisi alanında 3294 kişinin 2014 yılında ilimizde vergisini verdiğinin tespit edildiği belirtildi. İlimizde 2014 yılında 314.284.127 TL vergi tahakkuku olduğu bu tutarın 177.048.345 TL'sinin tahsil edildiği ifade edildi. Daha sonra, Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Eda Balıkçıoğlu ‘Vergi Bilinci' konulu sunum yaptı.

Mükellefiyet bilinci

Ödül töreninde konuşan Vali Ali Kolat, Ben öncelikle siz değerli vergi mükelleflerimize vatandaşlık bilinci ile hareket ederek vergilerinizi verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bir Devlet varsa o Devlette vergi olacaktır. Bir hizmet bekleniyorsa mutlaka vergi olacaktır. Toplum olarak biraraya gelmenin en önemli unsurlarından birisi de vergidir. Eğer verginizi veriyorsanız, hastaneniz var demektir, okulunuz var demektir. Yani bütün bu yürütülen hizmetlerin kaynağında vergi gelirleri vardır. Herkes ülkede birşeyler kazanıyorsa vergisini vermesi lazım. Bir de ayrıca vergi bilincinin oluşması lazımdır. Yani şunu bilmek gerekiyor. Mükellefler parasını bu toplumdan kazanıyorsa, bu toplumu da Devlet birarada tutuyorsa, sizin de Devlete ve kendinize katkınız olması için verginizi vermeniz gerekiyor. Sorumluluk hisseden, mükellefiyet bilinci içerisinde olan her vatandaş vergisini vermek zorundadır.

Vali tebrik etti

Ben bu vesile ile Vergi Rekortmeni olan kurumlara ve işadamlarımıza, az vergisi olsa da bunu ödeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğimizi düşünüyorsak bu bilincin çocuklarımız da oluşması lazım. İleri bir toplum olmayı düşünüyorsak, kalkınmayı düşünüyorsak, diğer ülkelerle yarışan bir toplum olmayı düşünüyorsak, dünyada ülke olarak vergi sırlamasında ilk 10'a girmek istiyorsak, bu işte çalışmakla olur, mükelleflerin vergilerinin vermesiyle olur. Buradan ben başta Sayım Maliye Bakanımız olmak üzere Hükümetimize, Gelir İdaresi Başkanlığımıza, İl Defterdarlarımıza ve vergi dairelerinde çalışan görevlilerimize teşekkür ediyorum. Vergi istemek kolay bir iş değildir ama kutsal bir görevdir. Vatandaşlarımızda vergisini kendi hesabına katıyorsa bunda bir şüphe vardır. Helal malımıza haram katmayalım. Ayrıca buradan vergi bilinci ile hareket eden mükelleflerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İşte ödül alanlar

Daha sonra Vali Kolat tarafından, Gelir Vergisi alanında ilk 3'e giren Çakır Yıldırım, İzzet Sönmez ve Nihat Gökbulut'a, Kurumlar Vergisi alanında ilk 3'e giren ŞDL Zincir ve Lastik Limited Şirketi, DSA Kimya ve Tarım Limited Şirketi ve Detay Taşıt Madeni Yağları Limited Şirketi yetkililerine ödülleri verildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false