Anahtar Kelimeler: Vergi haftasına açıklama

Vergi haftasına açıklama

Vergi haftasına açıklama

Vergi haftasına açıklama

Vergi seferberliği benimsenmeli…”

Kırıkkale Defterdarı Veysi Şahin, vergi gelirlerinin artırılması için topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerektiğini belirtti.

Defterdar'dan açıklama

Şahin, 26. Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmamasının, gelirin ve vergi yükünün adaletli dağılımını engellediğini, kamu gelir-gider dengesini bozduğunu, mali yapıyı ve genel ekonomik durumu kötü yönde etkilediğini kaydetti. Kayıt dışı ekonominin, mali belgeler alınmadan yapılan alışverişlerden kaynaklandığına işaret eden Şahin, "Vergi gelirlerinin artırılması için üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynaklarımızın verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekli gayret ve çabaların gösterilmesi, topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Vergi kültürü gelişmeli

Bireylerin vergi kültürü ve vergi bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak da vergi gelirlerinin artacağına dikkati çeken Şahin, bu hususta eğitimin de önemli olduğunu vurguladı. Şahin, toplum bireylerine aileden başlayarak, okulda ve basın kuruluşları aracılığıyla eğitim verilmesinin, vergi bilincinin tesisi yönünde önemli faydalar sağlayacağını belirtti. Kentte vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalıştıklarını aktaran Şahin, "Mükelleflerimizden ve vatandaşlarımızdan, memurlarımızın görevlerini yapmaları esnasında onlara anlayışlı ve hoşgörülü olmalarını diliyorum. Tüm mesai arkadaşlarımdan gösterişsiz bir çalışma ortamında hizmet vermelerini istiyor ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu